Een knotsgekke middag in het hartje van Sittard. In de buurt van waar op 22 september een super festival voor het goede doel gaat plaatsvinden, staat iets verderop het prachtige Hotel Merici. Het zal ons decor worden voor een photo shoot met de Quartermen. De slogan van het hotel was vanmiddag van toepassing: “Inspiring through history”!

Samen met Agens van de Heerik betreden we het hotel met de vraag of we een korte photo shoot mogen doen. “Geen probleem, stelt de vriendelijke mevrouw. In het bargedeelte en de trap ontmoeten we een aangename, eigentijdse en gezellige sfeer. Zelfs de Heilige Maria is hier, door middel van een gipsen plaquette, prachtig vertegenwoordigd. Het is hier goed vertoeven met Brand bier van de tap en een goede bediening.

Minute Man, een legendarische punkband uit Amerika, was de eerste naamkeuze van de Indie band die uiteindelijk genoemd werd naar een munt: ‘the quarter’. De mannen hebben elkaar leren kennen bij stichting Popmuziek Limburg. Afkomstig uit Geleen (2), Brunssum en Meers maken de vier mannen britpop met elementen van Go Back To The Zoo en Kensington. Lekker dus! Met optredens op Geleen Calling en op Sjoespop in Born maakten zij indruk. Een plaats in de finaleplaats van The Battle of Bands in Geleen en een reserve plaats bij ’n Hoop Muziek zijn aansprekende boekingen die deze gezellige en vriendelijke mannen op hun naam hebben staan.

Als we even later  het lounge-terras betreden ontstaat er zowaar hilariteit. Drie nonnen in een wit tenue met zwarte kap (Juventus achtig) lopen door het historische straatje. Een mooi idee voor een foto. “We can’t do a foto with four young man”, stellen de witte pinguins. “We are not allowed by our church. We don’t know what kind of music you’re playing. So if you don’t mind …!” Het zou mooi geweest zijn: een foto van de vier bandleden en de drie nonnen. Jammer dat de nonnen Mitch Josten niet hebben gezien ( 😉 ), want dan waren zij wellicht alsnog van gedachten veranderd. Even later vervolgen wij de photo shoot naast de betonnen buizen bij de bouwput van het nieuwe Nettorama gebouw. Scootmobielen, fietsers, wandelaars, ze kijken allemaal met belangstelling naar de werkzaamheden van Agnes en Luc.

’t Sjterfhoes, het legendarische café aan het Kerkplein, loopt even later uit als we bij een mooie historische muur ons werk vervolgen. “Zo begonnen The Beatles ook bij Abbey Road”, komt een  stamgast naar buiten. “Alleen hebben we hier geen zebrapad, vervolgt hij. Honger maakt zich meester van ons allen. Een leuke middag met verrassende elementen. Zeker als een van de Quartermannen zin heeft in een ‘Quarter Pounder’. Ze zwaaien en zingen: “Hey DJ, we’re the kids from the Radio!” Nu maar hopen dat DJ HAR hun muziek draait op ’n Hoop Muziek op 22 september.

Quatermen 1