Te zien in: Sint Jansmolen, Spaubeek – Fee Concept Store, Sittard – Poppodium Volt, Sittard -Tapijnkazerne, Maastricht en Galerie Heemels, Kasteel Daelenbroek, Herkenbosch.

 

12716220_1178456538849902_4475395376008415716_oGeïnspireerd door een bezoek aan de expositie “BOWIE IS” in het Groninger Museum, raakte Liedewey geraakt door de poster van het evenement. De grote poster symboliseert het album “Aladdin Sane” uit 1973. De poster is ontworpen door Brian Duffy en Celia Philo. Hij werd verkocht onder licentie van Chris Duffy. Het bracht Liedewey op het idee om met thinner, spuitbussen, acryllak, olieverf en gevonden voorwerpen een nieuw kunstwerk van Bowie te maken. Elke schilderij wordt gevormd door de poster die op museum karton is geplakt en geperst. Na bewerking met materialen wordt de poster ingelijst in een baklijst. 20160217_213140Samen met Hansje Ravenstein werkte Liedewey 40 schilderijen uit aan de hand van thema’s en nummers van David Bowie. Voorbeelden van bijv. “Black Star”, “Heroes” en “Major Tom” zijn zo duidelijk herkenbaar in haar schilderijen en maken een authentieke eenmalige versie van een kunstwerk met David Bowie. De schilderijen zijn te koop voor € 650 per stuk. Momenteel hangen er 13 schilderijen in brasserie “Sint Jansmolen” te Spaubeek. Tijdens de Bowie Week in Sittard van 5 maart tot 12 maart zijn er meerdere werken te zien bij Fee Concept Store, Limbrichterstraat te Sittard en Poppodium Volt te Sittard. Daarna verhuizen er een aantal schilderijen naar de brasserie op het terrein van de Tapijnkazerne te Maastricht om uiteindelijk te landen in de mooie galerie van Carmen Heemels in Herkenbosch.

Liedewey Joyce Lammers van Toorenburg

liedeLiedewey exposeerde in 2013 individueel bij Peter Klashorst en in 2014 met groep. In 2014 waren haar doeken ook te zien in het Tropenmuseum, Cat Art en the Value of Nothing.

Liedewey dacht altijd in beelden, nooit in woorden. Dat ze al heel jong niet onverdienstelijk schilderde blijkt wel uit het feit dat ze haar eerste schilderij verkocht toen ze elf was.
De schilder Karel Appel, die ze in 1981 ontmoette, herkende haar jonge talent direct en raadde haar aan haar techniek verder te ontwikkelen in New York, waar ze werd aangenomen op het prestigieuze The Art Students League.
Na haar terugkomst in Nederland vervolmaakte ze haar technieken door privélessen te volgen bij diverse schilders, waaronder Rob Hessels.

Bij het schilderen wordt Liedewey geïnspireerd door allerlei indrukken uit haar omgeving. Foto’s, films en televisie, maar ook muziek en flarden van gesprekken.
Liedewey werkt met de meest uiteenlopende materialen. Foto’s, prints, gevonden voorwerpen en met “alles wat verf is”: spuitbussen, acryllak en olieverf.
Haar schilderijen zijn kleurrijk, zoals ook haar karakter en humorvol. In haar laatste schilderijen verwerkt Liedewey ook allerlei typografie. De letters geven binnen die schilderijen en collages het evenwicht.
Liedewey geeft haar schilderijen geen titels. Zij zegt hierover: “Dat is geen gemakzucht, maar ik wil dat het publiek kijkt met een open blik. Ik wil hun ogen niet sturen en mijn idee aan hen opdringen. Zij zien wat zij zien. Dat is hun waarheid.”
Liedewey maakt zowel vrij werk als schilderijen in opdracht.

De werken van David Bowie zijn te koop. De prijs van een schilderij is € 650,=

Eventuele geïnteresseerden kunnen haar ook bellen: 06-41281762

http://yaya-art.com/

https://www.facebook.com/liedewey.lvt?fref=ts

http://www.haagskunsthuis.nl/kunstenaars/lammers-van-toorenburg-liedewey/