In Januari en Februari 2020 organiseert Stichting Visions of Moresnet onder de noemer Visions of Song & Stories 6 bijzondere evenementen. Na de succesvolle reeks euregionale muziek- en kunstevenementen in 2018, komt de nieuw opgerichte Sittardse stichting met een vervolg. Dit keer zullen vooral theaters en studenten locaties worden bezocht. Het doel is om jonge talentvolle geschoolde en ongeschoolde muzikanten en spoken word artiesten een podium te bieden. Hierdoor kunnen bezoekers in contact komen met nieuwe muziek en verhalen. Daarnaast ontstaat er voor de deelnemende artiesten een nieuw netwerk door in contact te komen met nieuwe collega’s en publiek. Hiervoor wordt samengewerkt met meerdere organisatie in Belgisch Limburg en Nederlands Limburg. Er zijn evenementen in Heerlen, Sittard, Geleen, Maaseik en 2 keer in Maastricht. Er zijn een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar (maximaal 60 plaatsen per evenement). De entree varieert per evenement.

Het was een mooi concept toen aan de hand van 14 euregionale concerten, muzikanten, kunstenaars, cineasten en publiek bij elkaar werden gebracht. De metafoor van Moresnet, het onafhankelijk staatje dat tussen 1816 en 1918 bestond, bleek een prachtig concept. De vrijgevochten kunstenaars die daar toen leefden, het verkondigen van de wereldvrede, maar ook het leed en de strijd die uiteindelijk werd verloren ten koste van vele levens, zijn een bron van artistiek inspiratie gebleken. Medio november 2019 werd Stichting Visions of Moresnet opgericht. Een Sittardse stichting zonder winstoogmerk en bestaande uit vrijwilligers. Doel is om talentvolle muzikanten en kunstenaars een kleinschalig podium te bieden.

“We zijn zeer blij met de samenwerking met ondersteunende cultuurinstanties, aanbieders maar vooral artiesten. “Het meest trots zijn we op ons divers en hoogstaand programma” aldus de organisator. Zo hebben we Lotte Walda, Limburgs meest talentvolle singer-songwriter twee keer geprogrammeerd. In Geleen zal zij een Nederlandstalig gedicht muzikaal voordragen. In Maaseik hebben we Els DeJonghe die een try-out doet van haar cabaret/stand up comedy show. Els DeJonghe was o.a. winnares van de Euregionale Poetry Slam. Ook in Maaseik staat Wouter Dewit, succesvol pianist op het programma. Zijn pianomuziek werd maar liefst meer dan 17 miljoen keer beluisterd via Spotify. In Heerlen zal Mt. Atlas, Pinkpop opener 2019, een spoken word voordracht doen gebaseerd op teksten van hun nieuwe CD. In Maastricht zal er naast internationale studenten ook Aster uit België optreden. Aster is de winnaar van een regionale talentvolle wedstijd die werd gehouden in Hasselt. Maar ook zullen er optredens zijn van semi akoestische bands zoals Solomon, Nearvana en Low Land Home. “Kortom we zijn heel blij met het programma” zegt de woordvoerder van Stichting Visions of Moresnet. Neem daarbij de hoge waardering en ondersteuning van subsidiegevers. Zo ontving het project een mooie bijdrage vanuit Grensverleggers via organisatie de Buren uit Brussel. Afhankelijk van het verloop van deze reeks evenementen zijn we voornemens om samen met organisaties in de euregio meer te organiseren. Gedacht wordt aan een pop-jazz en art concept. De mogelijkheid om diverse disciplines te combineren kent veel uitdagingen. Er valt zoveel talent te ontdekken in Eu -regio. “We blijven op zoek naar nieuwe talenten in de muziek en kunst en willen graag samenwerken met anderen om nog meer bezoekers te bereiken”.

Visions of Songs & Stories vindt plaats op 10, 13 en 16 januari en op 1,8 en 10 februari 2020. Bezoekers zijn vanaf 19:30 uur welkom. Reserveren is een dringend advies.

Artwork poster by Arlaque De Clerque.

De site gaat naar verwachting na de kerstdagen online. Je vindt ons dan op www.visionsofsongsandstories.com

https://www.facebook.com/pg/Visions-of-Songs-Stories-111051167052423/events/