Het is zaterdagmorgen 17 januari 2014 als Agnes van den Herik en ik op weg zijn naar manege Katsbek in Susteren. De zon schijnt volop en uit de autoradio klinken de klanken van de Texaanse muziek van de Amerikaanse rockers Kings of Leon. De muziek geeft ons een vrolijk gevoel. Vandaag staat een fotoshoot met de Sittardse 5-mans formatie 6ixty9 op het programma. Op een echte ranch wel te verstaan.

In Music Machine begroeten wij Tom Wullems zanger/gitarist, Jonas Rouhof bassist, Youri Kok gitarist, Max Dikland gitarist en Pim Klee een hele goede drummer. “Heel veel gitaar dus”, stelt Tom. Hij vervolgt: “We zoeken een manier om de 3 gitaren tot onze kracht te maken”. Gevraagd naar hun voorkeur voor muziek worden Artic Monkeys en John Mayer genoemd, maar ook Jimi Hendrickx inspireert de jongens met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar.

De band is ooit begonnen met de muzikale ontmoeting tussen Tom en Youri. Sinds kort maakt Pim Klee als drummer onderdeel uit van de band. Pim heeft een goede referentie. Hij was namelijk ooit drummer bij Hard2get, dus dat zit 100 % goed.

IMG_4759vierkant

6ixty9 is blij met de selectie voor de voorronde van podiumvrees op 25 januari in de Boerderij te Geleen. Zij hopen op een goed optreden en wie weet een optreden in de finale op 29 maart in Sittard. Optreden op het jubilerende Mama’s Pride is een echte uitdaging. Ze hebben begin deze maand een nummer in de studio opgenomen. De opnames werden met een tevreden gevoel afgerond. Het nummer kent veel invloeden van John Mayer. John Mayer doet het altijd goed bij de dames en ze hopen dat de jury hier gevoelig voor is. Als cover wordt het waarschijnlijk een nummer van de Red Hot Chili Peppers of Artic Monkeys, daar zijn ze nog niet uit. Mijn eerste kennismaking met 6ixty9 was tijdens een akoestische sessie. De stem van Tom riep herinneringen aan Loyd Cole bij mij op….. Een mooie stem dus. Het is vooral ook een band met een hoog no-nonsense gevoel. Een  gevoel dat je krijgt bij het televisieprogramma “ de zomer voorbij met Nick en Simon “. Vriendschap en plezier dus…….

IMG_4819vierkant

3 dagen van te voren reed ik de oprijlaan van de manege in Susteren op. Bij aankomst raakte ik onder de indruk van de geweldige ingrediënten en de sfeer op deze manege. Amerikaanse horsetrailers, een sterk verouderde stacaravan en de satellietschotels naast de schoorsteenpijp. Alles is hier ranch.  Ik ontmoet de eigenaresse, die op dat moment druk alle springtoestellen uitzet, voor een springconcours. We spreken af voor de zaterdagmorgen. “Mocht je hulp nodig hebben of paarden willen gebruiken in de fotoreportage aarzel niet en vraag gerust”, nodigt de charmante eigenaresse mij uit, nog zichtbaar overvallen door mijn vraag……….

Bij aankomst op zaterdagmorgen worden we ontvangen in een huiskamer-achtige sfeer in de kantine. Een mooie open haard met een opgezette kop van een eland met gewei aan de muur vormen ons decor. We nemen hier plaats voor onze coffee en cola. Op weg naar buiten op de manege, valt mijn oog op een prachtig zwart paard. “Black Beauty”. Een uur later loopt Frank, een vijftig jarige cowboy, samen met Black Beauty naar de jongens van de band. Black Beauty blijkt een 4 jarige hengst die enorm gespierd is. Het paard imponeert ons met zijn kracht en spieren. De tijd om vertrouwd te raken met dit prachtige paard is tekort. Frank blijkt een paardenmens. Wij houden van mensen en  paarden….. Even later laat Frank ons kennis maken met Heart.  Een vriendelijk wit paard met een hartje op haar hoofd. De mannen van 6ixty9 zijn meteen verliefd op Heart.

Even later zijn we beland bij een soort circustent. Op een grote lege aanhanger schiet Agnes foto’s van 6ixty9. Daar spelen de bandleden van 6ixty9 twee liedjes op hun meegebrachte gitaren. “Stairway to Heaven“ van Led Zeppelin als eerste nummer. Even later hun nieuwe single. Door de tweestemmigheid van Tom en Pim hebben ze met dit liedje serieus kans op een finale plaats van Podiumvrees.

IMG_4720vierkant

Als de eigenaresse van de manege ons wijst op een kameel op haar privéterrein zijn we allemaal met stomheid geslagen. Wat een mooi weer, wat een leuke locatie en wat een aardige mensen bij manege Katsbek te Susteren. De start van de ontmoeting tussen Agnes en de band was bij Ernesto’s in Sittard. Tijdens ons korte bezoek aan Music Machine viel mijn oog op een koffiemok van de Kings of Leon.  Het was een prachtige in wit met zwarte letters gehulde mok. Op de mok een artistieke afbeelding van een cowboyhoed en boa’s,  gadget bij de tour van Kings of Leon uit 2009. De band 6ixty9 is op zoek naar een imago als dat van the Kings of Leon. De jongens beleefden vandaag een beetje het “Smoking Gun Tour” gevoel. Ik heb de mok gekocht als herinnering aan deze gezellige ochtend. Als ik de volgende morgen een kop koffie maak, hoor ik het nummer Wait For Me van the Kings of Leon op de radio. Ik denk even terug aan deze bijzondere ontmoeting met de band 6ixty9. Wellicht uit angst voor het antwoord, realiseer ik mij dat ik helemaal ben vergeten om naar de achtergrond van de naam 6ixty9  te vragen…….