De prachtige heuvels rondom Holset vormen het decor van een aansprekende en bijzonder muziek- en kunstmiddag. Op 3 km afstand gelegen van Moresnet (het vierde land als de metafoor van het project Visions of Moresnet). Hier is Wijnhuis en Domein Holset te vinden. Fameus vanwege de wijn die valt te omschrijven als ‘Bubbels van Holset’ of ‘De prins van Holset’. Terwijl de druiven worden geplukt kan men zowel indoor als outdoor van muziek, kunst en gedichten genieten. De eerste 30 bezoekers ontvangen gratis een heerlijk glas voortreffelijke wijn. Daarnaast is er water en koffie beschikbaar. De toegang is gratis!

Vanaf 14.15 uur wordt er een muziek- en kunstprogramma gepresenteerd.

A White Blank Page; een onbeschreven blad geïnspireerd op de song van Mumfords and Sons.

 

Artiesten/kunstenaars:

Luciënne Venner

Art-house Movie – A Ride to Moresnet – Luciënne Venner.

De Limburgse Luciënne Venner is zowel regisseur, producent en verantwoordelijk voor scenario en research. Ook is zij te zien in de art-house korte film. Drama, muziek en romantiek zijn de thema’s van de film. De film, met een duur van 20 minuten, was te zien op de Filmdagen te Utrecht en kwam tot stand via crowdfunding. Luciënne zal aanwezig zijn en eventuele vragen beantwoorden. Een in-gesprek sessie dus!

 

Photo-art –  White, Grey, Black – Arlaque De Clerque.

De in Limburg woonachtige Arlaque De Clerque, is een kunstenares waarbij sprake is van een volledig natuurlijke balans tussen haar persoon en de kunst. Naast de diverse en vele kunstwerken in de vorm van aansprekende schilderijen heeft zij haar basis-discipline photo-art weer creatief vorm gegeven.

Tijdens een expo in Duitsland was recentelijk een indrukwekkende serie photo-art met bijzondere modellen in prachtig zwart-wit-grijs te zien. Een aantal van deze werken vormen onderdeel van A White Blank Page.

 

Michelle Janssen

Photo-art/Modelling – Me, myself & I – Michelle Janssen.

De uit Sittard afkomstige Michelle Janssen is 19 jaar en studeert inmiddels in Nijmegen. Al geruime tijd is zij een veel gevraagd model voor foto-series.  In samenwerking met fotograaf Rene Leenders maakte zij 2 “shoots” op het thema ‘kleuren van Picasso’ en eigen inspiratie. Deze twee foto’s zijn voor het eerst in bijzijn van Michelle te zien.

 

Gedichten – Poetry – Merlijn Huntjens.

Stadsdichter van Heerlen, getalenteerd gedichtenschrijver, inspirator, organisator van Euregionale Poetry Slam is Merlijn Huntjens. Al eerder leverde hij een unieke bijdrage in samenwerking met een band onder de naam “The Sister who killed The Sister”. Na dit geslaagde optreden zal Merlijn hier gedichten voordragen gebaseerd op de diverse thema’s. Merlijn bracht twee dichtbundels uit en was finalist tijdens de NK Finale Poetry Slam.

Merlijn Huntjens

Muziek – Americana /folk/indie – Marino Roosen & Sarah Pepels.

Uit België afkomstig is Marino Roosen. Marino is de leadzanger van Bonfire Lakes. Samen met zangeres Sarah Pepels verzorgden zij een aantal akoestische sets als duo. Hele persoonlijke teksten en mooie muziek maken dat Marino & Sarah een set zullen spelen om even rustig naar te luisteren.

 

Izzy Goossen

 

Muziek – Singer-songwriter – Izzy Goossen.

Uit Heerlen afkomstig en studerend aan de Pop Academie in Utrecht is 18-jarige, getalenteerde zangeres Ismena Goossen. Haar artiestennaam is Izzy Goossen. Zij neemt o.a deel aan Nu of Nooit, de Limburgse showcase voor talentontwikkeling, waarbij de winnaar zal optreden op Pinkpop. Denk aan een stem die een beetje doet denken aan Melanie en Amy MacDonald. Ze schrijft melancholische liedjes waarbij ze de nadruk legt op de tekst. Veel gebruikte thema`s zijn het geloof en de mensen om haar heen. Inspiratie haalt ze uit artiesten zoals Tom Waits en Nick Cave.

 

 

 

Sem Dylan

 

Muziek – Singer-songwriter – Sam Dylan.

Singer Songwriter  Uit Nederland. Zijn muziek is rauw puur en eerlijk. Zijn liedjes zijn geïnspireerd op dagelijkse gebeurtenissen. Hij wordt grotendeels beïnvloed door:  Neil Young, John Lennon, Eddy Vedder, Ray Charles, Bob Dylan en Nick Drake .

 

Wijndomein Holset is deze middag even een locatie waar het beste van wijn in combinatie met muziek en kunst te vinden is. Uniek in de Euregio.

 

Wanneer: Zondagmiddag 15 oktober 2017.

Waar: Wijndomijn Holset – Holset 34-36, 6295 NC Lemiers

Aanvang kunst- en muziekprogramma: 14:15 uur.

 

Links:

Domein Holset: https://www.domeinholset.nl

Visions of Moresnet: http://visionsofmoresnet.com/

Lucienne Venner: http://www.luciennevenner.com/

Michelle Janssen: http://michelle-janssen.nl/

Merlijn Huntjens: https://l1.nl/de-nieuwe-stadsdichter-van-heerlen-merlijn-huntjens-126427

Izzy Goossen: https://www.facebook.com/pg/izzygoossen/about/?ref=page_internal

Marino Roosen/Sarah Pepels: https://www.facebook.com/Bonfirelakes

Sem Dylan: https://www.semdylan.com/