Op vrijdag 14 oktober speelt de Belgische Dark-Wave sensatie Whispering Sons in Poppodium Volt. Samen met de Postnoise van het Belgische Mantis en de Dreampop van Thalamus uit Horst wacht Sittard een unieke avond.

Op 16 april afgelopen jaar waren Ut Platvorm leden Melchior van Buren en Jos Nabuurs te gast bij Vinyl en CD-shop Pick-up in Heusden-Zolder. Zij bezochten de winkel in het kader van Record Store Day. Aanleiding was het optreden van Whisperings Sons. Deze band had de week vooraf Humo’s Rock Rally gewonnen, de prestigieuze Belgische popprijs. In de kleine maar coole platenzaak in Heusden-Zolder verzorgde Whispering Sons een imponerend optreden. Het contact met de manager van de band kwam snel tot stand en vormde de basis voor een “supersnelle” boeking door Poppodium Volt.

Whispering Sons

Whispering Sons

Whispering Sons bracht in 2015 een eerste EP uit met de naam “Endless Party”. De introductie van een jonge band met een uniek Dark-Wave geluid was ontstaan. Na de overwinning bij Humo’s Rock Rally volgde in september 2016 een tour door Europa. Parijs, Lissabon, Keulen, Madrid en Amsterdam werden bezocht. Goede internationale recensies tot gevolg. Zelfs op Bruis in Maastricht ontving de band het langst aanhoudende applaus van die avond. Whispering Sons leende een omschrijving van een recensie op hun site: “Donkere en atmosferische post-punk die vertwijfeling en nervositeit samenbindt tot een onheilspellend geheel”. Maar vooral opzwepende, inspirerende en ritmische wave met een authentiek geluid.

Mantis

Mantis

Het voorprogramma wordt verzorgd door twee zeer sterke bands uit de Regio.  Drie jonge mannen afkomstig uit Maaseik vormen samen Mantis. Een band die een enorme energieke set speelt. Snel, hard en melodieus. Maakte enorme indruk op Pukkelpop, het Absolutely Free Festival in Genk en het Play Festival in Hasselt. Het moet raar lopen wil deze band niet doorbreken en volgend jaar op de festivalaffiches in België verschijnen. Voor deze band een bijna thuiswedstrijd, want de connectie tussen Maaseik en Sittard is dichtbij.

Thalamus

Thalamus

Dreampop met wave invloeden is Thalamus uit Horst. Afgelopen week nog actief op DVERS in Sittard. Thalamus staat in de voorrondes van Nu of Nooit, de fameuze popprijs van Limburg. In een nieuwe samenstelling zijn zij terug in Poppodium Volt, waar zij in 2015 een geweldige set speelden tijdens de Wave Club.

Ut Platvorm is trots op een unieke muziekavond in Poppodium Volt en hoopt de muziekkenners en liefhebbers te verleiden tot een “ouderwets goed en uniek popconcert”. Op basis van de line-up op voorhand al een legendarische avond. Tot 14 oktober 2016 in Poppodium Volt.

Zaal open: 20.00 uur.

Aanvang: 20.30 uur.

 

Toegangsprijs:

Voorverkoop: € 8,50

Aan de kassa: € 10,00