Op de oprijlaan van de historische St. Jansmolen staan de beide posters van Butterfly Moves te schitteren. De posters zijn  het werk van Maurice Kummer (Vuurvlinder) en de prachtige tekening van het nichtje van Melchior van Buren. Evelien Busio en haar partner Harry van den Boomen zijn sinds begin dit jaar de trotse eigenaren van de St. Jansmolen. Een prachtige locatie. De locatie heeft een heerlijk rustgevende, artistiek hoogwaardige uitstraling. Hier is alles met klasse en smaak vorm gegeven. Kortom een droomlocatie. De diversiteit van de elementen komt vandaag volledig tot zijn recht. De zon, lekkere koffie, het horecagebeuren binnen, het grote, rustieke terras en de ontmoeting met de stilte van de natuur in het parkje.

DSC_3044

Daphne Brankaert is de stralende, creatieve vrouw uit Geleen die schilderlessen en workshops verzorgt. De resultaten van de workshop “Vlinder” zijn vandaag te zien. Daarnaast zijn er twee eigen, zeer sprekende schilderijen van Daphne te zien. Familie en kinderen van de cursisten zijn aanwezig om vooral de fleurige werken te bekijken. Uiteindelijk worden er twee werkjes verkocht.

Butterfly Moves is een product van Ut Platvorm. De leden van Ut Platvorm zijn aanwezig en bekijken met veel belangstelling het informatiemateriaal dat is meegebracht, het werk van Galleri M dat wordt getoond en de poëzie van Lilith Love (waarvoor diepe dank) en Koen Verhees (zanger van “The Last Indian Summer”).  Daarnaast zijn er foto’s te zien van de artiesten die zullen optreden. Een lijst van bijzondere acts, kunstenaars, dichters en dans zullen het evenement op 22 juni opfleuren. Met de (bijna) bevestiging van een gastoptreden wordt deze zaterdag nog mooier.

DSC_3037“All Of Me”  is het liedje dat Stan Smeets en Vick Savelkouls als eerste ten gehore brengen binnen in het horecagedeelte. Iedereen is stil en onder de indruk van deze prachtige versie. Daarna is de hit “Chasing The Rabbits” te horen. Voor de aanwezigen wordt hier duidelijk waarom Stan Smeets de maandag erop te zien zal zijn in het tv programma “ De beste singer-songwriter van Nederland”.

DSC_3138Na een optreden op het grote terras trekt het publiek naar een soort pleintje in het park. In de cirkel klinken de klanken van “Get Lucky” van Daft Punk. Iedereen is blij en geniet en de bijeenkomst wordt afgesloten met “Hallelujah” van Leonard Cohen. (Luister ook eens naar de versie van Jeff Buckley).  Het is een prachtige afsluiting van een startbijeenkomst van Butterfly Moves .Twee talentvolle muzikanten, de fleurige en de kunst van de persoonlijk aanwezige Daphne Brankaert, de sprekende poëzie en vooral het besef dat de bewegingen van de Vlinder bijzonder mooi waren vandaag.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 22 juni.

 

Fotografie: Jonny Ladeur.

 

Voor informatie neem contact op met reserveringen@pitboeltheater.nl of jos@utplatvorm.nl