Ecsplore  is een stichting die voor het onderwijs en voor sport- en cultuurorganisaties werkt in de regio Sittard-Geleen. Dat verklaart ook de naam van Ecsplore: de ‘e’ staat voor educatie, de ‘c’ staat voor cultuur en de ‘s’ staat voor sport. Het woord explore betekent ‘ontdekken’, en daar wil Ecsplore ook bij helpen. Het ontdekken dus van je sportieve en kunstzinnige kanten en kwaliteiten!

Onze verslaggeefster Lisa nam een kijkje bij de dansworkshop in het Pitboeltheater, die deze meivakantie door Ecsplore georganiseerd werd.

Ecsplore II

(Foto’s Pascal Moors)

“Vandaag ben ik een kijkje gaan nemen bij de dansworkshop bij het pitboel Theater. Om te beginnen maken de kinderen een namenrondje maken waarbij de kinderen een beweging toevoegen.  De ene springt, de andere draait, al snel voelen de kinderen zich op hun gemak bij juf Lindsey en hun leeftijdsgenoten.

Het namenrondje wordt gevolgd door een zware maar leuke opwarming……. En dan de jel die luidt: “JEL, JEL, JEL, dansen kunnen wij wel!!” Het echte werk gaat beginnen, nadat de kinderen zich hebben opgewarmd, gaan ze het dansje instuderen. Het zijn moeilijke pasjes maar Lindsey legt het goed uit. Na een tijdje komt er nog een meisje bij dat zich aansluit bij de workshop maar dat is geen probleem: dansjuf Lindsey legt het gewoon nog een keer uit.

Om het voor de kinderen makkelijker te maken om de danspasjes te onthouden worden de danspasje vergeleken met moves van (bekende) personen zoals: Michael Jackson, Spiderman, Batman, een mimespeler of een boef.

Na de pauze wordt de dansgroep in 2 groepen verdeeld, die gaan samenwerken zoals in een echte wedstrijdgroep. Ook worden de danspasjes nog meer eigen gemaakt. Aan het einde van de workshop wordt de dans gepresenteerd aan ouders en bezoekers.

Ik vond het een  gezellige leuke en enthousiaste groep en ik vind het erg knap hoe de kinderen in 1,5 uur zo’n goede, strakke dans hebben neergezet!”

Ecsplore organiseert regelmatig (dans)workshops en andere (culturele) activiteiten voor jongeren in Sittard-Geleen en omgeving. Deze zomer o.a. ook weer het welbekende Kinjervakantiewirk Zitterd. Houd de website van deze organisatie goed in de gaten en je hoeft je (zomer 2013) niet te vervelen.