A Deeper Understanding van War on Drugs  overtreft alle andere albums in 2017

Het is zaterdagmiddag 13 januari 2018 als 15 mannen onder het genot van een kopje espresso bijpraten over muziek. Plaats van handeling is Music Machine te Sittard. Traditioneel verloot de platenzaak 3 cadeau bonnen aan de mensen die een lijstje met hun favoriete albums van 2017 hebben opgestuurd.

De jaarlijst van Music Machine 2017 kenmerkt zich door namen van artiesten die veelal te zien zijn op grote alternatieve festivals zoals Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, Pukkelpop en Lowlands. In dat opzicht geven deze “kwaliteits”pop- kenners een gratis advies mocht je een aanschaf van een album overwegen.

Het lijstje:

  1. War On Drugs – A Deeper Understanding
  2. LCD Soundsysteem – American Dream
  3. Black Angels – Death Song
  4. Steven Wilson – To The Bone
  5. Peter Perrett – How The West Was Won
  6. King Gizzard – Sketches Of
  7. XX – I See You
  8. Queens of The Stone Age – Villains
  9. Motorpsycho – The Tower
  10. Arcade Fire – Everything Now

De mannen, met een gemiddelde leeftijd tussen de 50 en 60 jaar, gedragen zich op een herkenbare manier. Ze checken elkaars kennis over releases en bijzondere uitgaven van albums. Het is de generatie die een LP/CD wil zien, horen, voelen en bezitten. James Brown zong eerder: “It’s a Mans World” en Adam Granduciel, zanger van War on Drugs bezong het gevoel van “een onderling wederzijds begrip”. Dat is een beetje de sfeer vanmiddag.

Het zijn ook de vaste bezoekers van concerten die door Music Machine worden georganiseerd. Bands als DeWolff, Orgelvreten, Morganas Illusion en Nachtschade gaven al eerder “legendarische” concerten bij Music Machine.

De optredens en het jaarlijstje zijn een mooie manier van extra service, ontmoeting en klantenbinding van een prachtige speciaalzaak in vinyl, CD’s en kleding in Sittard: Music Machine.

 

Foto’s Music Machine: Jonny Ladeur.

Wilt u meer weten: http://musicmac.nl/