Op zaterdag 18 februari wacht er weer een zeer afwisselende programma in de kleine zaal van Poppodium Volt.

Eind 2016 bezocht de organisator van Visions of Moresnet (Euregionaal muziek en kunstfestival) het Waves festival in jongerencentrum Fuego te Maaseik. Een festival dat zich richt op de “onderstroom” en vooral aankomende alternatieve bands uit België programmeert. Op dit festival maakte Rumours uit Gent een verpletterende indruk. Die avond zou Schaduwland ook een set verzorgen. Hun set kwam te vervallen. Een mooie gelegenheid om ze samen naar Sittard te halen. In combinatie met twee Limburgse talentvolle bands wordt het een “ontmoeting” van “The Best of Both Worlds”.

Rumours

Rumours uit Gent (BE) staat bekend om de energieke presentatie van hun muziek. Twee vrouwen, twee mannen, keyboards en laptops maken Rumours een energieke en dansbare ervaring. De muziek valt het best te typeren als pop, triphop, veel new wave en industrial. Hun muziek komt met een indringende sound vernieuwend over en werd ontdekt door kenners in de Belgische muziekscene. Spelen op Pukkelpop zou zomaar kunnen.

 

 

 

Het voorprogramma wordt verzorgd door twee zeer sterke bands uit de regio.  Representant van de Sittardse alternatieve muziekscene is Walden. Naast Seymour Sachs en Bombardier Muffy staat Walden voor energieke harde bluesmuziek. Cees Maessen, Mees Hamer, Jef America, Pelle Simon en Pim Keunen vertegenwoordigen de Sittardse scene en spelen regelmatig over de grens van de Limburg. Altijd bezig met iets nieuws zullen zij een set spelen met de laatste stand van zaken.

Walden - Foto: Jonny Ladeur

Walden – Foto: Jonny Ladeur

Dreampop, intiem, dromerig en krachtig zijn de kenmerken van de muziek van Luca Madu. Daar waar Luca Madu optreedt zijn de recensies zeer lyrisch. Terecht want met muzikanten van de rock-academie een perfecte mix van vrouwen en mannen staat er een aansprekende en betoverende band. Naast de prachtige stem en dans van Lotte Slangen maken een celliste en violiste samen met de ijzersterke muzikale klanken van de mannen er een sensationele ervaring van.

Schaduwland

Schaduwland

Naast Rumours is Schaduwland de tweede Belgische aankomende sensatie op muziekgebied. Schaduwland is eigenlijk een project dat inmiddels is omgevormd tot een band. In Sittard zal Poppodium Volt een van de eerste speelplaatsen zijn waar we Schaduwland goed kunnen leren kennen. De sound kent invloeden van Warhause en Oscar and the Wolf, met vooral een eigen vernieuwend elektronisch geluid. Laat je verrassen dus………………

Zaal open: 20.00 uur.

Aanvang: 20.30 uur.

Toegangsprijs: €7,50