Zaterdagmiddag 4 November 2017 vanaf 14.00 uur Harnell Fine Art Galerie Kerkrade.

Naast de schilderkunst van Kerkraadse kunstenaar Harry Nelissen staat het leven van Werner Pankti centraal in de ruime en mooie galerie te Kerkrade vormt het prachtige decor van een bijzondere muziek kunstmiddag. Tegenover C&A gelegen in het centrum van Kerkrade kan men genieten van diverse kunstvormen. Burlesque dans, poëzie, muziek, photo-art, beelden en schilderijen zijn te zien op deze middag. Dus kunst van Harry Nelissen, Werner Pankti, Arlaque de Clerque, muziek van Stan Smeets (Hard 2 get) en Lotte Slangen (Luca Madu), Burlesque dans van Love Lya en gedichten van Iron Butterfly.

Speciaal deze middag is de unieke kunst van de Italiaanse kunstenaar Angelo Angelus Novus Merante. Dankzij medewerking van galerie Advanced Vision & Art is zijn werk in Kerkrade te zien. Om deze Italiaanse sfeer te benadrukken zal er deze middag tevens een wijnproeverij met Italiaanse wijnen plaatsvinden. Daarnaast is er water en koffie beschikbaar.  De toegang is gratis.  Het project wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Fonds Sociale instellingen en Cultuur Participatie Fonds.

 

Deelnemende Artiesten/kunstenaars:

Beeldende Kunst: Werner Pankti.

De Limburger Werner Pankti is een gerespecteerde en gewaardeerde kunstenaar in de euregio. Zijn leven speelde zich af in Duitsland, België en Nederland. Zijn bijzondere persoon, levenswijze en kunstvormen passen prima bij het thema van Visions of Moresnet. Het onafhankelijk vierde land in de euregio. Werner zou zo een inwoner kunnen zijn van dit landje. Drama, muziek en zijn keven zullen onderdeel vormen van een vraag en antwoord sessie. Onder de titel “Awake My Soul” staan we stil bij deze kunstzinnige, creatieve en bijzondere kunstenaar.

Harry Nelissen (Harnell)

Schilderkunst en beeldende vormen: Harnell – Harry Nelissen.

De uit Kerkrade afkomstige Harry Nelissen heeft zowel nationaal als internationaal veel bewondering en succes met zijn bijzondere kunstvormen geoogst. Zijn aansprekende schilderijen die zich kenmerken door Cobra invloeden en fleurige, vrolijke kleuren. Maar ook zijn continue drang om te vernieuwen in bewerking van bijzondere vormen, hebben hun weg naar velen inmiddels gevonden. In opdracht van de gemeente Kerkrade maakte Harry een prachtig beeld dat enorm geliefd is bij Kerkradenaren en daarbuiten.

Gedichten: Iron Butterfly.

Iron Butterfly is de mooie naam van een bijzondere vrouw. In het dagelijks leven heeft zij veel vreugde maar ook veel tegenslagen meegemaakt. Het wonder van het leven maakt dat Veronique een bijzonder inspirerend en creatief persoon is. De keuze voor gedichten zijn heel persoonlijk. Soms licht en soms iets zwaarder. Het is voor deze gelegenheid dat Veronique een uitzondering maakt om de gedichten voor te dragen.

Burlesque Dans: Love Lya.

Love Lya is woonachtig in Heerlen en afkomstig uit Wenen. Ze leefde vele jaren in Berlijn en is een talentvolle danseres. Haar specialisatie, Burlesque, verraste de bezoekers in het Cultuurhuis in Heerlen. Een dans met Sovjetelementen en flamenco zullen haar doen stralen tijdens dit kunst en muziekevenement.

Muziek: Singer-songwriters – Stan en Lotte.

Stan Smeets en Lotte Slangen studeerden aan de rock academie te Tilburg. Stan Smeets speelt al jarenlang in Hard2Get en The Statesmen. Hij heeft veel volgers en overal waar hij optreedt vindt hij nieuwe fans. Lotte Slangen is zangdocente en zangeres van Luca Madu. Lotte stond samen met Luca Madu in de finale van Nu of Nooit, een wedstrijd waarbij ze bijna een optreden op Pinkpop verdiende. Samen zingen zij de mooiste ballads en zullen zij iedere bezoeker van de kunstmiddag verrassen.

Photo Art: Arlaque de Clerque.

De in Limburg woonachtige Arlaque De Clerque kunstenares waarbij sprake is van een volledig natuurlijke balans tussen haar persoon en de kunst. Naast de diverse en vele kunstwerken in de vorm van aansprekende schilderijen heeft zij haar basisdiscipline photo-art weer creatief vormgegeven.

Tijdens een recente expo in Duitsland was recentelijk een indrukwekkende serie photo-art met bijzondere modellen in prachtige kleuren zwart-wit-grijs te zien. Een aantal van deze werken vormen onderdeel haar indrukwekkende foto’s die nu zijn te zien in Kerkrade.

Angelo

Ini Art: Foto en literatuur – Angelo Angelus Novus Meranti.

De Ini Art van Italiaan en Romein Angelo Angelus Novus Merante staat bekend om zijn visuele vormen in combinatie met bijzondere klanken uit de gesproken taal eenduidig in geschreven vorm vast te leggen. Dit met wetenschappelijke afbeeldingen. Speciaal voor Avanced Vision and Art maakte Angelo een indrukwekkende collectie onder de noemer Silence. In zijn werk lopen beelden, taal, tekens en symbolen verrassend en authentiek door elkaar en vormen een zesluik dat voor het eerst is te zien in Nederland. Beleef zelf of samen deze unieke vorm van kunst.

 

Zaterdagmiddag 4 november 2017 is Galerie Harnell even een locatie waar het beste van wijn in combinatie met muziek en kunst te vinden is. Uniek in de euregio en voor Kerkrade.

 

Locatie: Galerie Harnell, Passage (vlak bij de Markt) tegenover C&A in Kerkrade.

Tijd: 14:00 uur

Toegang: gratis.

 

Links:

Galerie Harnell: http://harnell.nl/site/

Visions of Moresnet: http://visionsofmoresnet.com/

Werner Pankti: https://www.facebook.com/werner.pantki

Love Lya: https://www.facebook.com/lovelyaburlesque

Arlaque De Clerque: http://www.artarlaque.com

Stan Smeets: https://stanmuziek.wordpress.com/

Lotte Slangen: https://www.facebook.com/lucamaduofficial/

Iron Butterfly: https://www.facebook.com/ironbutterflypoetry/