Aan de vooravond van DVers, het showcase festival van de euregio, organiseert Pitboel Theater een speciale editie van theaterpop onder de noemer de keuze van ………

In de afgelopen vier seizoenen van talent- en theaterpop bezochten meer dan 300 bands en singer- songwriters het “hippe” theater in Sittard. Bands en singer-songwriters worden normaal gevraagd te spelen op theaterpop. Een concept dat nog vele seizoenen mee kan………..

29 september is er een try-out van een nieuw muziek- en kunstconcept. In de hoofdrol staat Morganas Illusion uit Sittard. De 3 jongemannen maakten veel indruk met hun optredens en vormden het thema in de VPRO-documentaire “Rocknrollertjes”. Inmiddels is deze docu op televisie geweest en heeft zowel nationaal als internationaal veel aandacht en waardering ontvangen. Op 29 september is deze documentaire de opener van de avond. Het is de eerste keer dat de documentaire wordt vertoond in het openbaar in Sittard. Het is onderdeel van een avond die zelf is samengesteld door de leden van Morganas Illusion. Aan hen werd gevraagd om een eigen muziek en kunstavond samen te stellen. De opmerkelijke keuzes van Morganas Illusion zijn deze avond:

 

Mirror Man:

De psychedelische bluesrock formatie Mirror Man is pas bij elkaar en afkomstig uit Sittard en omgeving. De band speelt een mix van eigen nummers en covers. Ze zijn beïnvloed door The Black Keys, Gary Clark Jr, Frank Zappa en vooral niet Captain Beefheart.

De band bestaat uit 4 leden:

Sjors Derks – VOCALS / HARP / GUITAR

Vincent Janssen – VOCALS/ GUITAR

Iloy Vaessen – BASSGUITAR

Mitch Smolders – DRUMS

Een unieke kennismaking met alweer een talentvolle band uit de Westelijke Mijnstreek.

 

Walden:

Walden is ontstaan uit de band Cees en Mees, die al eerder furore maakte in zalen als de Effenaar, Tivoli en op Cortonville. Na meer dan een half jaar rondzwerven door de Scandinavische natuur is Mees Hamer teruggekeerd om samen met kompaan Cees Maessen, zijn avonturen om te zetten in muziek. Wegrennen van autosmokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook de nachten lang durende zonsondergangen, de stilte van de bergen, de eeuwige vrijheid en vooral het volgen van een droom. Op korte termijn verschijnt de nieuwe EP van Walden. Walden is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Sittardse alternatieve scene. Hun kenmerkende Bluesrock met fuzzy invloeden waren al twee keer eerder te zien en te horen in Pitboel. Met helden als Lightnin’ Hopkins, Flat Duo Jets en Jack White kunnen bluesliefhebbers nog steeds hun hart ophalen bij de rauwe fuzzgitaar van Mees Hamer en de beukende drums van Cees Maessen. Met een vers repertoire en enkele bandleden erbij, heeft de band echter een breder en volwassener geluid gekregen.

De band bestaat uit:

Mees Hamer – VOCALS / GUITAR

Cees Maessen – DRUMS

Jef America – GUITAR

Pelle Simon – BASSGUITAR

 

Morganas Illusion:

Getuige het optreden op Pulp zijn ze volledig terug. Met nieuwe nummers en een ongekende energie zal Morganas Illusion een optreden verzorgen van 45 minuten.

Morganas Illusion bestaat uit:

Bas Hatfield – BASSGUITAR

Vince van de Poel – DRUMS

Sia Winkelmolen – VOCALS / GUITAR

 

Datum: 29 september

Aanvang: 20.00 uur

Einde: ca. 23.00 uur

Entree: € 3,-

 

 

http://www.morganas-illusion.nl/

http://www.waldenband.nl/

https://www.facebook.com/Mirror-Man-111482086221011/