Het thema komt zeer mooi terug in de projectie op het doek achter de bands. De sfeer van de avond is gezellig. Er wordt gelachen, gedronken en er worden zelfs cadeaus uitgedeeld. 

the judges 1

 

Een talentvolle band genaamd ‘The Judges’ trapt de avond af. De scheurende gitaarsolo’s en de pakkende drums verzorgen bij het publiek een ‘Eargasm’ zoals Jean Querelle (zanger) het graag noemt. Het liedje dat ze speciaal voor Kunstbende schreven, bestaat ook uit een mooie opbouw, waarover de zanger zijn grungy stem laat klinken. Kortom deze jongens zullen de zomerfestivals rockend afgaan met af en toe een cover van ACDC.

pilot 2

 

Als tweede speelt de band ‘Pilot’. Perfect uitgekozen voor het thema ‘Air’ met zo’n naam. Hoewel deze jongens nog flink aan de weg moeten timmeren, zijn ze zeker al een heel eind gekomen. Ze weten wat samenspel is en de nummers zitten goed in elkaar. Een cover van Kensington maakt duidelijk wie zij zijn. De zanger gooit alles eruit en zorgt daarmee voor een goede indruk. De leidende gitaardeuntjes van de leadgitarist maken het  geheel compleet.

 

noellle de bie 3

 

Na een korte pauze is zangeres Noëlle de Bie aan de buurt.  Samen met gitarist Kwinsie Grooten bezorgt ze het publiek een lach op het gezicht. Haar liedjes met reggae-invloeden en haar vrolijke uitleg over de nummers maken de avond luchtig. Het duo staat voor de zaal alsof ze al jaren op grote festivals spelen. Een echte aanrader!

 

 

last 2

 

Als laatste is de band ‘The Last Indian Summer’ aan de beurt. Wat een afsluiter! De fuzzy gitaarsolo’s en de eindeloze improvisaties klinken de laatste overgebleven mensen goed in de oren. De ruige lichtshow en de moves van de zanger houden je aandacht vast. Het is soms zelfs een beetje  teveel en te druk. Maar dat maken ze weer goed door een Jimmy Hendrix cover er doorheen te mixen. Ze sluiten af met het nummer The Last Indian Summer waarna ze allemaal professioneel van het toneel verdwijnen met een groot applaus.

Het was een zeer toffe avond. Tussendoor was er zelfs een spontaan optreden van Pieter van Oers (gitaar) en Céline Dohmen (zang). Het lijkt mij lastig om dit goede programma de volgende keer te overtreffen.  Ik kijk er al naar uit!