Hoe vriendschap op zondagmiddag 21 september 2014 tot HOOP, zingeving en bewustwording leidt.

De 3 jongens van Morganas Illusion zijn zondagmiddag al vroeg aanwezig met het oog op de fotosessie. Op het moment dat zij Ernesto’s Cantina betreden gaat de zon schijnen. De zon zou gedurende de middag en avond niet meer weggaan. ‘n Hoop muziek mocht opnieuw stralen. Het typische “street-festival” gevoel van een jaar eerder was weer terug.

Sarah

Sarah

Berry van Rijswijk opent ‘n HOOP muziek #2. Mooie woorden over vriendschap, maatschappelijke betrokkenheid, muziek en stilstaan bij Gerzon en onze vriend Chrétien Straetmans. Deze is momenteel ziek en had graag bij ‘n HOOP muziek #2 aanwezig willen zijn. De video met beelden van het ziekteproces van Gerzon zijn indrukwekkend. Evenals de set die Sarah daarna doet. Een eerste muzikaal hoogtepunt is geboren als Sarah haar set afsluit met ‘Happy’ van Pharrell Williams. Met jawel, de jongste van de zaal, Vince van de Poel, op drums. Er valt na de uitvoering van ‘Happy’ een zeer goede vibe over het festival, welke daarna niet meer verdwijnt.

New Habit

New Habit

 

 

 

 

 

 

 

 

pavarana

Pavarana

De swingende en rockende gasten van The New Habit geven meteen positieve energie aan de bezoekers in  de zaal. Sympathieke gasten, die met zijn drieën een hele goede sound hebben. Hun nummer ‘Jetlag’ gaat dieper in op het thema. Direct daarna staat Pavarana op het podium. Pavarana is afkomstig uit de omgeving Born en maakt psychedelische rock. De bezoekers van het café zijn onder de indruk van de versie van ‘Child in time’ van Deep Purple. Het bereik van de stem van zanger Rick Rosenboom en de geweldige muzikale versie van het nummer zijn van uitzonderlijke klasse. Weer is er een nieuw magisch moment toegevoegd aan ‘n HOOP muziek.

Terwijl de bands onder de deskundige begeleiding van Danny Martens wisselen, vinden er zowaar de eerste inschrijvingen bij de stamceldonorbank plaats. Jonge mensen maken de keus om zich in te schrijven als stamceldonor. Een geweldig gevoel dat we 20 inschrijvingen hebben kunnen realiseren. Melle en Luc vervulden een belangrijke stimulerende rol hierbij.

Stan

Stan Smeets

Stan Smeets opent met een prachtig gevoelig nummer zijn set. Naar mijn mening is het openingsnummer een potentiele hit, die met gemak zomaar naast artiesten als Ed Sheeran en Ben Howard op 3 FM thuishoort. Een prachtig duet van Stan met Sarah in het nummer ‘One’ van U2 geeft aan hoe muziek en gevoel verbinden.

morganas Ilussion

Morganas Illusion

Zelfs om 16.00 uur s ’middags. Sia, Bas en Vince blijven een sensatie om te zien. Wat zijn deze jongens in een jaar gegroeid. Hun performance en toevoeging van de basgitaar bespeelt door Bas geeft bij sommige nummers een nieuwe verdieping. Morganas Illusion is de houseband van ‘n HOOP muziek en daar zijn we trots op. Met een scherm waarop een lachende Gerzon te zien is, weten we: De wereld draait door en er is HOOP!

Mede door de bijdrage van 7 vrijwilligers van VOLT verloopt de dag lekker soepel. Een woord van dank aan deze vrijwilligers, die op een inspiratievolle wijze mee hebben geholpen, is op z’n plaats. Neem daarbij het heerlijke “street-food“ van Ernesto’s Cantina en de inwendige mens is op ‘n HOOP muziek #2 weer prima bediend. Maar liefst 3 klasse fotografen brengen ‘n HOOP muziek #2 in beeld en leggen plaatjes vast om nooit meer te vergeten. Tevens een compliment voor de keuze voor de bands. De auteur van dit artikel is trots dat hij samen met Melle een zeer grote bijdrage aan de line-up te heeft mogen leveren…

Nachtschade

Nachtschade

“Wat hebben jullie een prachtig plein, zoiets hebben wij in Amsterdam niet”, dat is de opening van Maarten Stok, zanger van Nachtschade. De sympathieke muzikanten geven vervolgens gedurende 45 minuten een indrukwekkende show. Uniek in hun soort, bijeen gebracht door de diverse creatieve elementen tussen de bandleden. Een architectonisch geheel is de band, mede getuige hun cover voor ‘n HOOP muziek. Nachtschade wordt in de harten gesloten van het publiek en mag de sensatie en ontdekking voor velen worden genoemd. Een terugkeer in Sittard en VOLT wordt gegarandeerd door Marike Peters, die namens Volt ook al de back-line voor ‘n HOOP muziek leverde. Een geweldige band is Nachtschade en de beide EP’s werden door velen als herinnering aangeschaft. ‘n HOOP muziek #2 en Nachtschade blijkt een magische combinatie.

Particle ZOO

Particle ZOO

Door Particle ZOO wordt Rock ‘n Roll van de bovenste plank gemaakt. Wat een energie straalt er af van de veertigers/vijftigers (sorry) op de bühne van Ernesto’s. Kwaliteit, balans en gevoel voor show maakt het optreden wederom legendarisch. Alleen al door hun aanwezigheid maken zij ‘n HOOP muziek #2 tot een uniek festival.

Surf Beatclub

Surf Beatclub

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feest en dansen op een “muzikaal” verantwoorde manier is het concept van The Surfbeat Club. Vrolijke deuntjes, strak gespeeld met ska- en surfinvloeden maken dat het festival een goed gevoel krijgt op weg naar de afsluiter. Deze band mag zeker nog een keer terugkomen in Sittard op een festival. Wat is er toch veel talent in Nederland.

Martinus

Martinus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gehele dag brandden er 20 theelichtjes voor de bühne van ‘n HOOP muziek. De kaarsjes sluiten heel goed aan bij de afsluiter van vanavond: Martinus. Ingetogen, melodieus en in balans komen de mooie klanken van de muziek tot hun recht. Binnenkort hebben zij op 8 november de EP presentatie in Abshoven te Munstergeleen. Zeer de moeite waard! ‘n HOOP muziek is een kwestie van gevoel. Martinus draagt een nummer op aan Chrétien Straetmans en daarmee lijkt de cirkel rond. Van ‘Happy’ door Sarah, ‘Child in Time’ van Pavarana, van ‘One’ door Stan en Sarah , ‘The Architect’ van Nachtschade tot ‘Wonder’ van Martinus. Het was mooi, heel bijzonder en geeft levenskracht. ‘n HOOP Muziek #2. En Melle? Melle zingt nog steeds Hallelujah, Hallelujah…

 

Foto’s:

Sarah, New Habit, Stan Smeets en Martinus: Luc Bezemer

Pavarana, Nachtschade en Particle ZOO: Jonny Ladeur

Morganas Illusion, Surf Beatclub en groepsfoto: Henk Bril

 

allemaal