Het is Hemelvaartsdag 2013, 10.00 uur ’s morgens en ik ontmoet Melle (met zijn BMW !!!!) en Agnes van den Herik (met de trein) op het station van Sittard. Vandaag staat een fotoshoot met Hard 2 Get (Home Town Rockers) op het programma.

Bassist Vick Savelkoul arriveert als eerste. “Mijn  vader komt dadelijk nog even de kleren voor de shoot brengen” . Even later zien we Stan Smeets (zanger en gitarist) en Rens van Zon (drummer) in een  auto rondcirkelen rond het station. Stan heeft sinds gisteren zijn rijbewijs en rijdt nu al in de auto  van zijn ouders. Enigszins nerveus vindt hij geen parkeerplaats. Ik nodig hem snel uit om achter mij aan te rijden en voor we het weten, zitten we met zijn allen 15 minuten later, aan een heerlijke cappuccino in Coffee zaak Mckaela’s in de Paardenstraat te Sittard.

Agnes is  fotografe en docente aan de Academie voor Beeldende Kunst en wil graag eerst kennis maken met de band. Stan heeft zijn gitaar bij zich en tovert samen met Rens en Vick, drie unplugged nummers die enorme indruk maken op ons aanwezigen. Hun nieuwe nummer  “When the music starts to play “, spreekt wat dat betreft boekdelen. Kennis maken met muzikanten doe je via de muziek. Net als mijn eerste ontmoeting met Hard 2 Get . Ik werd meteen geraakt door de energie  en passie waarmee de nummers werden gebracht.

Toen, in oktober 2012 , was het in Mustang Sally tijdens D-vers. Een  bomvol café waar Hard 2 Get stond opgesteld in de hoek bij binnenkomst. De pijpenla maakte dat alle bandleden face to face 10 centimeter stonden met het publiek. Een kwetsbare  confrontatie die de band  inspireerde tot een uniek  optreden. Als een van de laatste nummers een cover van Black van Pearl Jam: een geweldige versie. IK en alle andere aanwezigen, waren getuige van een authentieke en passionele performance. Het deed mij denken aan optreden van The Police, Joe Jackson en Buffalo Tom op Pinkpop. Voor mij een goede herinnering aan mijn jeugd in Geleen. Gewoon legendarisch.

Ik besluit deze band te gaan volgen en de studenten van Trevianum blijken hun toekomst in de muziek te zien. Stan doet audities voor de  Rockacademie en Rens start het nieuwe studiejaar aan  de studierichting Popmuziek. Onze ontmoetingen tijdens optredens zijn super  spontaan en enthousiast. Onze “betrokkenheid” wordt verstrekt door het optreden bij Geleen Calling. Hard 2 Get is op eigen wijze, bezig zijn met plezier in muziek en de wens om continue te verbeteren .

Aan de vooravond van de release van hun E.P “Love and Passion”, blijkt dat de liedjes vooral over liefde, onbereikbare verlangens en twijfels en teleurstelling te gaan. Rock straight  from the hart, maar gespeeld met passie.

Het doet me denken aan het heerlijke drankje “Spritz Aperol” dat ik in Italië leerde drinken. Vlammend oranje en prikkelend door de Prosecco. En dat is precies het gevoel dat Hard 2 Get oproept: voor iedereen iets bijzonders van energiedrank tot cappuccino of  Spritz aperol. Alle smaken komen aan de orde als je luistert  naar “Love and Passion”. Haal de E.P. snel want deze zou wel eens Hard 2 Get kunnen worden…………

IMG_3356

 

En we kunnen alweer een nieuwe Maker verwelkomen. Binnenkort meer over Jos Nabuurs (Jaha … die van Geleen Calling!)