11950246_1004073652971395_8058827747310934103_o

Het is zaterdagmorgen in Kerkrade. Een bezoek aan loods 18 is altijd een belevenis. Ideeën onstaan, worden ontdekt en besproken. Een bijzondere expositie zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 september in Kerkrade. Er wordt met veel plezier hard aan de weg getimmerd door creatieve mensen zoals Arlaque de Clerque en Wendy bij de Ley.

Voor de naderende tentoonstelling werd gekozen voor een select aantal van 7 kunstenaressen die ieder met hun eigen werk hun eigen realiteit laten zien. Eén van de vorige exposities had de naam Ballacks. Uitstraling van deze expositie was vooral gericht op energie. Ergens voor staan, met maatschappij kritische elementen en punkinvloeden.

ronVoor Different Realities is er gekozen voor synergie en balans. Arlaque de Clerque hanteerde bij de keuzes van de bevriende kunstenaressen een norm. “Zou ik het werk in mijn eigen huis willen hebben hangen,” aldus Arlaque. De nadruk ligt op samenwerking en samen verantwoordelijk zijn voor het succes van de tentoonstelling. Een aantal deelnemende kunstenaressen werd al eerder door UtPlatvorm, De Limburger en L1 positief in het daglicht geplaatst. Zo waren er artikelen over Nicole Peters, Maria Verstappen, Wendy bij de Ley en Jacqueline Muijtjens. Nieuwe deelneemsters zijn deze keer Raquel Rodrigo. Zij heeft Spaanse roots en heeft vooral onderhuidse thema’s in haar tekeningen en schilderijen. Ook relatief nieuw werk is te zien van Gerrie Cuijpers. Zij staat bekend om haar abstracte en figuratieve werk.

Respect voor de verschillende manieren van realiteit uitgedrukt in hun kunstwerken. Door de prachtige locatie van Loods 18 zal er een ruimtelijk beleving ontstaat in een prettige persoonlijke sfeer. Naast beleven en zien kan kunst ook tot menselijke verdieping leiden. Dat is zo mooi aan deze bijzondere tentoonstelling. 7 vrouwen, allemaal bijzonder creatief, een eigen stijl, betrokken en gezamenlijk. De toverwoorden voor een prachtige opening op 18 september tussen 19.00 en 21.00 uur. En daarna kan men nog in alle rust gedurende twee dagen tussen 11.00 en 17.00 uur de tentoonstelling bezoeken.

Kennedy Jo 3Tevens zal er speciaal voor de opening een muzikaal intermezzo worden verzorgd door Kennedy Jo. Een jong mannelijk talent dat prachtige eigen geschreven liedjes op de piano zal spelen.

Een aanrader voor een ieder die op zijn eigen manier wil genieten van kunst onder de titel: Different Realities!

Foto’s: Ron Ranschaert en Henk Bril