Houding

Dit klinkt zwaar, maar dat is zeker niet de bedoeling. Wat we met dit onderdeel bedoelen te zeggen, is hoe wij vinden dat we met elkaar om moeten gaan. Respectvol en met ruimte voor de ander. Soms is dat moeilijk. Zeker wanneer die ‘ander’ zo heel anders is dan dat wij zijn. Maar toch wanneer er ruimte is om naar de ander te luisteren, ligt er bijna altijd een meerwaarde en groei in het verschiet.

Hierbij mogen we kritisch zijn en wanneer iets niet ‘klopt’, is doorvragen zelfs gewenst. We gaan ervan uit dat iedereen iets te vertellen heeft en het ene verhaal is niet perse meer ‘waar’ dan het andere. Maar natuurlijk mag iedereen zijn of haar  mening verkondigen. Graag zelfs! De redactieleden van Platvorm zijn niet verbonden aan enige ‘kleur’. Wat overigens niet wil zeggen dat we kleurloos zijn. Nee, we hebben onze eigen mening en die zullen we hier delen. Als iets in onze ogen niet goed is, dan zullen we hierover schrijven. Maar we zijn ook niet bang om iets of iemand, in het zonnetje te zetten wanneer wij vinden dat het goed is. En natuurlijk is onze mening op ut Platvorm leidend.

Hoe meer meningen echter, hoe meer ruimte ontstaat voor de nuance en dus ook voor groei. Hier zijn wij naar op zoek. Jullie mening is voor ons zeer waardevol, want alle meningen tezamen geeft een goed beeld van wat er leeft in deze regio. Waarbij overigens, onnodig ‘schoppen’ naar elkaar, in onze ogen, niet staat voor je mening verkondigen. Hier zullen we niet aan meedoen en onnodig kwetsende reacties worden verwijderd. Dit ter beoordeling door de redactie. Pittige discussies zijn echter meer dan welkom!

En is deze houding nu typisch Limburgs? Ik nodig jullie graag uit om daarover te oordelen …

 

Van de redactie