Zomaar  spontaan een super avondje rock, talent en vooral goede sfeer op de opening van de Bandnight seizoen 2014/2015  van Pitboel Theater;  Over Basket Case, Green Day, Guns n’ Roses en de schilderijtjes die zowaar scheef hingen.

Terwijl de mannen van Therapy?  in een bruisende zaal van Poppodium Volt een geweldige show neerzetten, was op vrijdag 22 augustus 2014  de start van het popseizoen van Pitboel  een feit. Een impressie.

Met Monsterbird, Basket Case, Inkt en Black Label is de muziek keuze voor de Bandnight divers te noemen als we het programma op voor hand bekijken. Gewaagd?? hmmm nee. De bands werden allemaal eerder gezien en verdienden daarmee het predicaat “Poptalent from the South of Holland”.

De trend van de avond wordt ingezet met de muziek van Kensington die met hun nieuwe cd Rivals zijn te horen in het café. Van wedijveren is vanavond absoluut geen sprake. Alle bands zijn enthousiast en hebben veel respect voor elkaar. Het lijkt wel of er deze avond een chemie is tussen al de bands. Als even later de vuurkorf buiten brand en de gekleurde lampjes in de tent branden wordt er geïnspireerd met elkaar gesproken.

Voor elk optreden stroomt het café goed vol en is er aandacht voor de band die optreed. 

Enkele wetenswaardigheden op deze avond.

Monsterbird speelt vrijdag 29 augustus 2014 in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Monsterbird was winnaar van de landelijke kunstbende in 2013. Zanger Ruben was vorig jaar zanger  in een musical rond Green Day. Met twee nieuwe bandleden geven ze Monsterbird (een leuk tekenfilm figuur) een nieuw leven.

Monsterbird

Laat de titel van een nummer van Green Day nu net de naam zijn van de band afkomstig uit Maastricht “Basket Case”. Mooi te zien hoe de vrouwen in de “meerderheid” zijn in deze band. Met de vrouwen op bas, drum en zangeres Dawn Dumez  maken zij  het verschil door veelzijdigheid op het podium te laten zien. Gevoelige nummers over liefdesverdriet maar ook protestsongs over weerbaarheid en assertiviteit. Basket Case schittert door originaliteit en gevoeligheid. Op 8 november te zien op festival  Wave van organisatie Geleen Calling  te Geleen.

BasketCase

Inkt bestaat nog niet zo lang. De technisch perfecte  set en het goede geluid en de vaste stem  leren dat de bandleden veel ervaring hebben. Uit navraag blijkt dat sommige bandleden ook spelen in Fin de Ciecle. De sound is “een mengelmoes ”zoals zij het zelf omschrijven. Maar dan wel een mengelmoes met veel verrassingen. 3 optredens op 2 dagen, het gaat snel met deze band.

Inkt

De sensatie wordt gevormd door de uiterst sympathieke leden van Black label. Een groot besef voor power, energie en animatie maken deze set uniek. Samen met de bandleden slaagt zangeres Josca er in de aandacht continue te vangen. De start van de show is uniek. Het geluid van een babysound die je in slaap wiegt, wordt plots verstoord in de harde rock van Black Label. Een waardige en smaakvolle afsluiter voor een super avond.

BlackLabel

4 dagen later besteed Zef magazine aandacht aan de Bandnight.” Voordat we het over Mønsterbird gaan hebben, willen we op deze plek een lans breken voor plekken als het Pitboel Theater. Een klein, sfeervol theatertje annex oefenhok annex kroeg, waar jonge bands de kans krijgen om muzikale meters te maken. Afgelopen vrijdag stonden, naast Mønsterbird, Basket Case, INKT en Black Label op het podiumpje in het cafégedeelte van Pitboel, alwaar ze mochten rekenen op een bescheiden, doch fanatiek publiek. Hopelijk blijven er in Limburg nog genoeg vergelijkbare plaatsen waar deze bands kunnen spelen, zodat ook talentvolle acts hun eerste stappen kunnen zetten.

En  met dit compliment zijn wij blij . Voor onszelf, maar vooral voor de bands en publiek die onverwacht een prachtige avond beleefde . Geluk zit soms in  de ideale factoren die bij elkaar komen. “Music Power to the  talent people”dus. …………