Tekst: Melle van Buren / Fotografie: Agnes van den Herik

“Morgana’s Illusion” is een driekoppige rockband uit Sittard-Geleen. Het trio bestaat uit de twee gitaristen Sia Winkelmolen (13 jaar) en Bas Hatfield (11 jaar), en de drummer: Vince Van de Poel (11 jaar). Zowel Sia als Vince komen uit een muzikaal nest. Zij hopen ooit in de voetsporen te treden van de twee oudere broers van Vince (Pablo en Luka), die op dit moment bezig zijn Australië te veroveren met hun band DeWolff. Naast Cream en DeWolff zegt het drietal ook beïnvloed te zijn door diverse psychedelische bandjes uit de jaren 60.

Uiteraard is muziek hun grote passie, maar gelukkig hebben ze ook nog tijd voor andere hobby’s. Zo zit Vince op judo- en zwemles, speelt Bas graag een partijtje golf en leeft Sia zich graag uit in hip-hop-dance. Uiteraard volgen ze alledrie ook nog muzieklessen. De eerste muziekopnames zijn al gemaakt in de analoge geluidsstudio genaamd ‘Electrosaurus Southern Sound Studio’ van Pablo Van de Poel. De jongste uitgave van het gezaghebbende tijdschrift ‘de Gitarist‘ besteedde hier maar liefst drie pagina’s aandacht aan.

Uiteraard blijven de mannen van DeWolff dit jonge drietal nauwgezet volgen en daar waar nodig voorzien van aanwijzingen en  adviezen. Het zal u niet verbazen, dat ‘vinyl verzamelen van oude helden’ deze jongens van huis uit met de paplepel is ingegeven. Over hun toekomst wil Sia nog kwijt dat zij, om het experimentele en psychedelische karakter van hun band te vergroten, zich ook gaan toeleggen op het bespelen van andere instrumenten.

Na afgelopen zaterdag, voor een fotoshoot, nog op stap te zijn geweest met een fotografe van VPRO 3voor12, treden zondag 17 maart a.s. deze jonge honden voor het eerst live op tidens het Geleen Calling Festival”. Zij beginnen om 12.30u en gedurende de dag maken nog meerdere veelbelovende bands hun opwachting: The Quatermen, Afterpartees, The Unofficials en Palio Superspeed Donkey.

Het festival vindt plaats in ‘De Boerderij‘ gelegen aan de Hofstraat in Geleen. Laten we afspreken dat we er allemaal op tijd zijn om de jonge en veelbelovende rockers van ‘Morganas Illusion’ massaal te supporten