Op zondag 16 juli 2017 in het Maasland Park tussen 10.45 uur en 22.45 uur kunnen we weer genieten van een voortdurend gratis toegankelijke, gevarieerde muziek line-up met lokale en regionale acts.

Het Sittardse Pulp Collective organiseert de derde editie van het Pulp Festival. Deze editie staat net als de twee eerdere in het teken van duurzaamheid, lekker eten, muziek, kunst en nog veel meer. In de unieke opzet is veel ruimte voor initiatieven en creativiteit. Het Pulp Collective wordt gevormd door een groep jonge creatieve ondernemers die op een eigentijdse manier het imago van de stad willen versterken. Pulp staat voor fair-trade, biologisch, recyclen, lokaal en regionaal. De verbinding van verschillende partijen staat centraal.

UtPlatvorm werkt in de vorm van de projecten Visions of Moresnet, Butterflies Moves en Theaterpop samen met het Pitboel Theater. Net als in eerdere edities werken wij ook met Pulp samen in de samenstelling van de muziekprogrammering.

Voor deze derde editie is de organisatie er wederom in geslaagd om mede dankzij het Centrum Management, Music Machine en Visions of Moresnet een sfeervolle, belevingsgerichte, kwalitatieve en verrassende line-up op twee podia te presenteren.

BRING A FRIEND concept 

Singer-songwriters en bands zijn gevraagd om crossovers te maken met andere muzikanten, visual artists, dancers, poets of “another friend” die passen bij het optreden.

OPZET STAGE

De “stage” of het podium voor de bands is zodanig van opzet dat bands zo dicht mogelijk bij het publiek spelen. Er staan banken en een tribune van pallets en we gaan de opstellingen zo maken dat men zoveel mogelijk alle kanten kan opspelen i.p.v. het “traditionele” alleen naar voren. De singer-songwriters spelen in een intieme sfeer. Poppodium Volt levert facilitair (technisch) ook een bijdrage.

SINGER-SONGWRITERS: LALALA Area

De regio kent veel talentvolle singer-songwriters. Opvallend dit jaar is hun jonge leeftijd. De “trendy” luisterliedjes vergen enige moed om “kwetsbaar” voor het publiek te spelen. En dit jaar hebben we zomaar twee duo’s:

Thomas Vandalon:

Afkomstig uit Geleen, woonachtig in Maastricht.

Denk aan een stem tussen Tom Waits en Paulo Nutini. Naast eigen songs speelt hij ook speciale covers.

Season On The Line:

Uit Nieuwstadt en Maastricht afkomstig zijn Sophie Janssen en Jop Ostendorf. Alternatieve akoestische muziek met tweestemmige zang. Op Pulp zal Season On The Line hun tweede single “Today” presenteren. Daarnaast hoor je ook liedjes van o.a. David Bowie en Damien Rice.

Luca van Cruchten

Luca Van Cruchten:

Afkomstig uit Maaseik, Belgie. Leadzanger van So Long So Long, maar daarnaast ook solo actief als singer-songwriter. Eigen liedjes en covers gebracht op een bijzondere mooie manier met een stem die doet denken aan Ben Howard.

Lotte Slangen

Lotte Slangen & Stan Smeets:

De rock-academie Tilburg is een plaats waar veel Limburgse talenten in de popmuziek elkaar ontmoeten. Zo ook Lotte Slangen (zangeres van Luca Madu) uit Eijsden en Stan Smeets (zanger van Statesmen en Hard2Get) uit Sittard/Echt. Beiden hebben elkaar ontmoet en vaker een gevarieerde akoestische set gedaan. Denk aan kleine mooie persoonlijke, maar ook up-tempo liedjes.

Juulke Dewaide

Juulke Dewaide:

Afkomstig uit Beek en geboren met een unieke stem. De persoonlijke teksten, stem en performance van Juulke maken het optreden op Pulp op voorhand uniek. Het gezamenlijk akoestische optreden met Pablo van de Poel in Volt leverde veel fans op.

Bands: KABOEM Area

Maar liefst 3 acts die ooit op Pinkpop speelden zijn te zien op Pulp. Naast diverse andere “muzieksoorten” zal er in de tent met het unieke podium een magische sfeer ontstaan.

Morose:

4-tal uit Geleen dat recent nog een wisseling in de samenstelling heeft ondergaan. Gedragen door de toetseniste en zangeres brengen ze eigen songs en covers. Nederlandstalig met hip hop invloeden tot liedjes van Tom Odell. Het klinkt goed en het publiek zal snel in de juiste “mood” raken.

Young Collective:

3-tal afkomstig uit Geleen dat instrumentale rock met jazz en funk invloeden op een kwalitatieve vernieuwende en hoogstaande manier ten gehore brengt. Daar waar Young Collective speelt is er bewondering en applaus.

Luca Madu:

Afkomstig uit o.a Eijsden en Heerlen is de 7 tellende dream-pop band. Noem het een dagdroom die zich visualiseert in de nachtelijke uren. Luca Madu is duister maar intiem, dromerig maar krachtig. Voorzien van een celliste en een violiste creëert de band met betoverende arrangementen een intieme en soms donkere sfeer. Hun unieke sound is gebaseerd op niet standaard ritmische patronen. Dit alles vormt een geslaagde combinatie met de serene en dan weer krachtige vocalen.

DeWolff

DeWolff:

Wie kent ze niet. Uit Geleen afkomstig. De school bezochten ze in Sittard en ze zijn inmiddels nationaal als internationaal een bekende psychedelische rockband. Dit jaar vierden ze hun 10-jarig bestaan uitbundig in een uitverkocht Tivoli in Utrecht. Genomineerd met div. awards en prijzen. Trots dat ze dit jaar een optreden verzorgen op Pulp. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Music Machine en Centrum Management Sittard.

Lotte Walda

Lotte Walda & Band:

Het optreden in the Garden of Love op Pinkpop 2017 was twee keer volledig uitverkocht. De persoon, zang en keuze voor de liedjes maken Lotte Walda ongetwijfeld Limburg grootste talent op dit moment. Omdat het optreden op Pinkpop zo bijzonder was hebben we Lotte Walda samen met band gevraagd om de set van Pinkpop aangevuld met enkele nieuwe nummers te spelen. Voor de liefhebbers van mooie muziek die je raakt een must………..Lotte Walda met Band!

Morganas Illusion:

Zo jong en al zo goed. Vorig jaar afsluiter en we hebben afgesproken dat zolang de band en Pulp bestaan, Morganas Illusion op de poster staat. Soms worden ze de jonge broertjes van DeWolff genoemd. Dat is in ieder geval op de drummer van toepassing. Maar hun carrière gaat ook snel. Een prijswinnende landelijk en inmiddels ook internationaal vertoonde documentaire Rocknrollertjes. Een speciaal langere set zal ook weer nieuwe nummers bevatten. Kortom ben erbij.

The Ten Bells:

Limburgs meest geprogrammeerde band op de festivals in Limburg. Opener op Pinkpop en de unieke, energieke en swingende muziek en performance maken dat deze jonge gasten nog eens laten zien welke bijzondere “band” zij met Sittard hebben. The Ten Bells zag hier ooit voor het eerst het daglicht en maakte een verpletterende indruk op de bezoekers van Nu of Nooit. Deze act zul je zelf moet “beleven” om te merken hoe goed ze zijn.

Boem Boem Area:

Beats en DJ’s uit de regio spelen tot het laatste einde.

 

Kortom: heb je zin een relaxte sfeer met veel creativiteit, diversiteit, lekker eten en gevarieerde muziek dan mag je Pulp niet missen dit jaar……….

 

Voor meer informatie: http://www.pulpcollective.com/