Op zaterdag 23 februari j.l. hebben op de locatie van Pitboeltheater Sittard zo’n 35 Zuid Limburgse jongeren, afkomstig van diverse jeugdtheater opleidingen in de regio, auditie gedaan voor de nieuwe speelfilm van Remy van Heugten. In de aanbieding: één mannelijke en één vrouwelijke hoofdrol én er moest Limburgs gesproken worden. Wat onder de verschillende jongeren voor de nodige hilariteit zorgde. Niet alle Limburgse jongeren spreken immers dialect, maar ook diegenen die dat wel spraken, vonden het maar wat vreemd om dat te doen ten overstaan van een camera en een Amsterdamse dame (Marina Wijn van Kemna Casting Amsterdam).

‘Gluckauf’, zoals de film gaat heten, zal deze zomer in Limburg worden opgenomen en begin 2014 in de filmtheaters te zien zijn. De film wordt geproduceerd door STETZ film en is een sociaal drama over een vader en een zoon die zich als moderne outlaws, staande proberen te houden in het Limburg van nu. Natuurlijk is door de titel, de link met het mijnwerkersverleden snel gelegd. ‘Gluckauf’ slaat op de groet van de mijnwerkers voor een behouden terugkeer aan het oppervlak. Remy van Heugten, de regiseur, is een geboren en getogen Zuid-Limburger (Heerlen) en heeft ‘Gluckauf’ door zijn aderen stromen. Het belooft een zeer persoonlijke auteursfilm te worden.

De auditiedag was georganiseerd door Donny Jeurissen van Doki Productions en Marina Wijn van Kemna Castings uit Amsterdam. En nu zijn we natuurlijk nieuwsgierig wie het gelukkige meisje en de gelukkige jongen zijn geworden? We houden je op de hoogte …