Ze zijn fan van Ad Visser, houden van carnaval, stoeien met paspoppen in kanten lingerie en zijn beïnvloed door The American Way of Life. Zet 3 vrienden bij elkaar, laat ze een tijdje experimenteren, samen met de nodige glaasjes whisky en een uniek muzikaal en visueel product ziet op de scheiding tussen 2015 en 2016 het licht. Gegenschein is vernoemd naar het zeldzame hemelverschijnsel dat wij in Nederland niet meer kunnen waarnemen vanwege de li(u)chtvervuiling aldus Henk Bril, William MacVaine en Rob Hotje. “Dark Moon Over Paradise” is de naam van het eerste album van alternatieve rockband Gegenschein uit Limburg.

Gegenschein - Front

Het verschijnsel is te zien op het hoesje van de CD. Het hoesje is uitklapbaar en voorzien van mooi artwork. Maar liefst 9 unieke en diverse nummers zijn hierop te beluisteren. De mannen van Gegenschein maken herkenbare muziek afgewisseld met creatieve en vernieuwende uitstapjes. Geïnspireerd door eigen en dagelijkse thema’s creëren de mannen nummers over bijvoorbeeld een Mexicaanse likeur, een vlinder of de levensklok. Naast dat de muzikale lijnen allemaal zelf zijn gespeeld en bedacht klinken de stemmen van de drie mannen als moderne tenoren.Gegenschein - Back

Rammstein, Pink Floyd zijn invloeden die herkenbaar zijn in de muziek. Qua opzet en gedachtegang hoor je ideeën van Spinvis en Kyteman terugkomen. Als je goed luistert hoor je vele invloeden en verhalen. Precies wat deze CD is. Een bijzondere verzameling van wonderschone en verrassende verhalen.

Een verrassing is het toverwoord voor de nieuwe CD en DVD van Gegenschein. In eigen beheer uitgebracht en een genummerd exemplaar maakt deze 1ste druk uniek. Haast je naar de slijterij in Nieuwstad of Music Machine (tweede beste platenzaak van Nederland) om “De donkere maneschijn over het paradijs” te bemachtigen. Warm aanbevolen!

 

Gegenschein - Rob-2Gegenschein - Henk-2Gegenschein - William-2