onger

Thema:

Folklore en wereldbewustzijn zijn woorden die sterk verbonden zijn met het verhaal van Moresnet, het vierde land. De diverse invloeden van Belgische, Duitse en Nederlandse achtergronden tegen het achterland van Vaals zorgde voor een eigen cultuur. In deze cultuur was ruimte voor serieuze zaken zoals liefde, geboorte, ziekte en dood, maar ook voor vrolijke zaken zoals dansen en genieten. Daarom dit evenement.

BaroesjkoBaroesjko:

“Onger”, het nieuwe werk van Baroesjko lijkt zich te ontwikkelen tot een heuse filosofische folk opera, met een mythische Tjechische Berg in de hoofdrol. Onder het motto “alles is een soort van iets” zullen oud en nieuw werk als ook enkele verrassende bewerkingen/covers aaneengeregen worden in een verhaal waarbij ook donkere kleuren een prominente plek krijgen in de set.

 

stephan-bar-2Stephan Bar (België):

Iconen en sterren. Voor wie een fervent kijker is van de Canvascollectie, zal Stephan Bar zeker wel iets zeggen. In 2010 en 2012 haalde hij nipt de publieksprijs van deze kunstwedstrijd niet en werd steeds tweede. Stephan bar is een Luikenaar die in Kortessem woont. In de schilderkunst heeft hij zich ook gespecialiseerd in portret, schilderen van foto’s op bestelling met acryl, olieverf en pastel. Ideeën voor creaties zijn hem niet vreemd, hij is ingenieus. Kenmerkend voor zijn werk zijn de hommages aan legendes zoals Nelson Mandela, David Bowie en John Lennon. Zijn bijdrage aan “Onger” is vooral gebaseerd op zijn recente werken. Deze zullen schitteren op de achtergrond bij de mooie muziek van Baroesjko. Een ontmoeting van twee verschillende stijlen en thema’s.

 

Locatie: St. Jans-Kluis, Kluis 1, 6165 EL Geleen

Deur open: 20.30 uur

De voorstelling duurt van 21.00 – 22.45 uur.

Entree: € 3 inclusief 1 gratis consumptie.

Vol is Vol: er zijn slechts 50 zitplaatsen!

 

Links:

Baroesjko: http://www.baroesjko.nl/

Stephan Bar: https://www.facebook.com/Stephan-Bar-Portrait-Gallery-563576727025279/?fref=ts