In deze eerste Maastrichtse editie treden de volgende artiesten op:

Jerry Husk – Tommy Gazer
New year, new name, new music?
In dezelfde bezetting als tijdens het bevrijdingsfestival afgelopen september gaat Jerry Husk verder onder de naam Tommy Gazer! Verwacht muziek in de stijl die je gewend bent, maar dan in een nieuw jasje.

Vincent-Laurens Seys

“Geinspireerd door singer-songwriters zoals Elliott Smith, Jeff Buckley, Bob Dylan, John Frusciante, Damien Rice en velen anderen, ben ik zelf begonnen aan het ontwikkelen van mijn eigen songs en stijl”. Een singer-songwriter met een hart voor het verleden en een blik op de toekomst.
Gewapend met een gitaar en songs die van binnen naar buiten komen in woorden en klanken die je niet onberoerd laten

Jolien van Geffen

Met haar lange rode krullen en haar liefde voor folk music, zeggen sommigen dat zij meer thuishoort tussen de groenen heuvels van Schotland. Folk, Rock & Alternative zijn haar grootste inspiratie voor haar geluid. Haar songwriting is beinvloed door muziek die is doordrenkt met harmony en vol met beschrijvende beelden van artiesten zoals Joni Mitchell, CSN&Y en Laura Marling. Haar heldere en toch ook warme stem takes neemt je mee op reis door haar persoonlijke teksten en verhalen.

Aïcha Cherif

Zij schrijft eigenwijze pop/rock-songs met een melancholische vibe, die het midden houden tussen de muziek van Trixie Whitley, Sam Fender en Nothing But Thieves. “Copyright Aicha Cherrif”.

Lisette Lowe
Ondanks haar jonge leeftijd reist zij al meer dan vijf jaar de wereld af om liedjes te schrijven en te spelen. De singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer laat in elke uithoek van de wereld een stukje van zichzelf achter. Met haar eigenzinnige nummers, gevoelige teksten en bijzondere stem weet ze het publiek te raken. Voor fans van o.a. Feist, Damien Rice, Daughter, Ben Howard, José Gonzales en Julien Baker niet te missen.
In september en december 2015 bracht ze haar eerste singles, Stargazing en Waves, uit. Daarna organiseerde ze, zonder enige hulp van management, sponsors of reclame, een solo-tour door Tasmanië en het vasteland van Australië en speelde zelfs in Sri Lanka. In augustus 2016 kwam haar debuut EP Islands uit.
Met band of solo treedt Lisette op door het hele land en daarbuiten, van Berlijn tot aan de wildernis van Tasmanië, in huiskamers, bij poppodia en op festivals. Ze was al te horen bij o.a. 3FM, KX Radio, Edge Radio (AUS), MadNes en Parel van de Betuwe.

WHYBE identificeerde zich als kind via zijn driekwart gitaartje met de muzikale helden uit Woodstock en de Sixties. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een muzikant met een geheel eigen, fascinerende stijl, die bij velen een diepe indruk achterliet. Zijn melodische composities en van ver buiten het gangbare gehaalde teksten, vormgegeven in eigenzinnige interpretaties, vertolkt door zijn bijzondere stem, onderscheiden hem en maken hem tot een unieke, jonge muzikant met een voor zijn leeftijd ongekende diepgang. Zijn melodieën lijken te komen uit een verborgen bron en blijven na één keer gehoord te hebben in je hoofd hangen. Dit jaar doet hij ook mee aan het reizende festival Popronde, waarmee hij veel succes behaalt met zijn optredens.

Videoclip ‘The Moon’: https://www.youtube.com/watch?v=oFjorjTd9Fo
Nieuwe EP ‘Under The Truth’: https://open.spotify.com/album/1DOkvh2QPunwUMMjco9r07…
Instagram: https://www.instagram.com/whybemusic/
Facebook: https://www.facebook.com/whybesingersongwriter/

Sjoerd Janssen
Engelstalige Stand-up Comedy.

 

Lokatie: Kaleido – Landbouwbelang, Biesenwal 3, 6211 AH Maastricht.

Aanvang: 20:00 uur.

 

Tommy Gazer – Vencent-Laurens Seys – Jolien van Geffen – Aïcha Cherif

 

WHYBE – Sjoerd Janssen – Lisette Lowe