Een prachtige line-up in de scene sur scene ingerichte grote theater van het Cultuurcentrum. Door de samenwerking met Broeikas is de entree gratis. Aanvang 20.15 uur.

In deze Vlaamse  versie treden de volgende artiesten op:

Mon-o-Phone
Zangeres/danseres Ciska Vanhoyland heeft zich de afgelopen vier jaar volledig toegelegd op haar dansgezelschap Tout Petit. Na meer dan 400 voorstellingen in binnen- en buitenland is het nu weer tijd om te focussen op haar band Mon-o-Phone.
Samen met muzikant Koen Brouwers en producer Micha Volders (Whispering Sons, Gruppo Di
Pawlowski, The Germans, …) trok ze zich terug in een studio in de Ardennen om aan het nieuwe album te werken. De eerste single ‘Fall In Love Again’ klinkt als de soundtrack van een onuitgebrachte David Lynch film.
De beklijvende klank van de Fender Rhodes piano ondersteunt de frêle stem van Ciska Vanhoyland en creëren samen een eigen wereld die zowel intiem als uitnodigend is.
Het is het eerste nieuwe materiaal van Mon-o-Phone sinds de release van het uitstekend ontvangen album ‘Escapism’ in 2014. In 2015 stond de groep onder meer op Pukkelpop en toerden ze met Emiliana Torrini, Blaudzun en The Sore Losers.
Single ‘Fall in Love Again’ is vanaf vrijdag 01/11 beschikbaar via alle streamingplatforms.
Het album ‘Different Shapes’ verschijnt op 23 januari 2020 op cd, vinyl en cassette.
Live: 13 maart Muziekodroom, Hasselt (albumvoorstelling).
©2019 Mr and Ms Phono Records // Sonic Rendez-Vous

Marino Roosen
Marino is de spil van de Limburgse band Bonfire Lakes. Met zijn melancholische, breekbare en tijdloze songs, die hij steeds op een doorvoelde, eerlijke manier brengt, waar de authenticiteit van afdruipt, heeft hij al menig hart mogen winnen, waaronder dat van Heather Nova, waarvan hij in 2014 het Belgische luik van de theatertournee mocht verzorgen.
Na een beloftevolle, titelloze EP (2014) en een goed onthaald debuutalbum ‘Leaves’ (2018), werd in maart 2019 de EP ‘Dead People’ uitgebracht, de meest persoonlijke en intieme worp van Bonfire Lakes tot nu toe, waarin de zanger de luisteraar meeneemt in zijn verhalen over rouw, gemis en verwerking na het overlijden van zijn vader en grootmoeder.
www.bonfirelakes.com
www.vi.be/bonfirelakes
www.facebook.com/bonfirelakes

Gos Rosling is het alter ego van Luca van Chruchten. Cineast, DJ en creatieve duizendpoot. Zijn singer-songwriter faam is al langer bekend en mooi om hem nu in Maaseik in het theater terug te zien.

Els Dejonghe is afkomstig uit Gent, zij bestormde de podia van de lage landen in 2017, won verscheidene Poetry Slams, bereikte de Finale in de NK Poetry slam en stond in 2018 ineens in de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Zij wordt door kenners aanzien als het grootste nieuwe podiumtalent van Vlaanderen.
“Els is een intrigerende verschijning (…) Haar voorstelling is stilistisch sterk gemonteerd, het is een bijzonder verhaal over dromen en de maakbaarheid daarvan. Het is rijk aan ideeën. (…) Els klampt zich vast aan iets waarvan wij allemaal al weten dat het haar ook niet gelukkig gaat maken en dat is prachtig schrijnend om te zien.” ©Jury Leids Cabaret festival.
Foto: Henk Bril

Lotte Walda
Een singer-songwriter uit Limburg (Heerlen) van 19 jaar oud. Mijn muziek is puur en eerlijk en uit het hart geschreven. De teksten die ik schrijf gaan over onderwerpen waar ik mensen mee probeer te inspireren. Die inspiratie vind ik in de wereld om mij heen. Naast mijn eigen muziek speel ik regelmatig covers uit de jaren ’60 en ’70; ik kan me erg vinden in de puurheid van de artiesten uit deze tijd. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn: Janis Joplin, Nina Simone, Melanie en Joni Mitchell. Sinds 2015 speel ik mijn eigen nummers ook met band. Daar kan ik zeker ook voor worden geboekt! Ik ben heel blij dat ik nu voor grotere dingen een band achter me heb staan 🙂
https://www.facebook.com/LotteWalda/

Wouter Dewit
Fameus en indrukwekkend. Voor hem is de piano het kloppend hart van zijn leven Dat is het pianospel van Wouter Dewit. Met vele luisteraars over de hele wereld  komt de pianist een mini solo concert verzorgen in het Maaseiks theater. Zijn stijl is het best te typeren als  classical – contemporary – classical crossover  De piano is speciaal gestemd en ben getuige van een unieke setting en concert. De cd’s zijn te koop deze avond.
http://www.wouterdewit.be/

Myrthe Luyten (Astronaute )

In 2013 kwam de eerste EP van Astronaute getiteld ‘Myriad’. Een collectie van 5 ‘lo-fi and acoustic songs’ uitgegeven via online platform Noisetrade.
In 2015 bracht Zeal Records hun debut album ‘Petrichor’uit. De ‘Petrichor’ tour bracht de band naar beroemde venues zoals Botanique, Ancienne Belgique, Depot, 4AD, STUK en Muziekodroom. Ook naar music festivals zoals Little Waves en Pukkelpop. Astronaute heeft support shows gespeeld voor Amatorski, Spain, Damien Jurado, Sophia, Sam Amidon, Isbells, Marble Sounds, etc.

In 2018 bracht Astronaute hun tweede album ‘Circle’ uit op hun nieuwe platenlabel KLANKZALF. ‘Circle’ is opgenomen in Studio Finster, Antwerp met Joris Caluwaerts.

Astronaute is Myrthe Luyten & Bert Hornikx.

http://astronauteband.be/

 

 

Mon-o-Phone – Marino Roosen – God Rosling – Els Dejonghe

 

Lotte Walda – Myrthe Luyten (Astronaute) – Wouter Dewit