Een prachtige line-up in het mooie en hippe theater.

Low Land Home vormt dé ultieme schuilplek voor melancholische zielen. De Gentse band ontstond in 2016 toen frontman Jo Geboers in zijn slaapkamer songs begon te schrijven over de donkere randjes van het leven en daarbij al snel gezelschap kreeg van muzikanten Jolien Bové, Muriel Boulanger en Pieter-Jan Jordens. Met drie psychologen en een zelfverklaard filosoof in de band is het geen verrassing dat Low Land Home diep snijdt in de menselijke kwetsbaarheid, of het nu gaat over twijfels, angsten of andere demonen. Het viertal versmelt herkenbare gedachten tot een donkere en intieme muzikale trip met beklijvende stemmen, minimalistische piano melodieën en stuwende ritmes. Kortom, gegarandeerd kippenvel.

Luigi Nabuurs is afkomstig uit Haps en studeerde aan de rockacademie. Hij was lid van de band Shiver Burn en nam in 2015 deel aan een singer-songwriter evenement. In 2019 gaf dit optreden Luigi een impuls aan zijn carrière als singer-songwriter te geven. Sittard is als eerste getuige van zijn performance en nieuw samengestelde set.

Sia Winkelmolen is leadzanger gitarist en songwriter van Morganas Illusion. Bekend vanwege een VPRO documentaire en de indrukwekkende optredens met Morganas Illusion in binnen en buitenland. Nu student aan de Rock academie in Tilburg. Al eerder trad hij solo op in Pitboel. Reden genoeg voor een tweede optreden.

Relics bestaat uit 3 jonge muzikanten. Duidelijk geïnspireerd door de muziek uit de zeventiger jaren maakt Relics een eigen geluid. Opvallend zijn de sterke zangkwaliteiten van zanger PJ. Samen met de twee andere bandleden laat Relics een uniek geluid horen. De nummers worden op een ontspannen en authentieke manier gebracht. Het zijn vooral de eigen nummers die goed in elkaar zitten. Kortom Relics blijkt een groei briljant.

Anthe Geïntrigeerd door de akoestische klank van de piano en de zoet gekleurde harmonieën uit de jazz creëert Anthe haar eigen droomwereld met haar stem, piano en sferische effecten.

Hoagy is de band rondom rapper Rowan Deschaux. Samen met muziekvrienden Robbert Blondeau op gitaar, Floris Koppelman op drums en Dj Dorian Kreso.

Brohlin Coumans (Roermond, 1993) heeft sinds een half jaar samen met collega-rapper Siloiniv een eigen YouTube-kanaal: ZIJKANT. Wekelijks plaatsen ze daar video’s waarin ze onder andere hun mening geven over nieuwe hiphopnummers. Hun schare volgers groeit ook met de week. Brohlin: “Ik had al heel vroeg een fascinatie voor taal. Toen ik acht was begon ik met het schrijven van gedichtjes en verhalen. Rond mijn tiende ontdekte ik ‘All Eyes On Me’ van Tupac en sindsdien ben ik verslaafd aan hiphop en schrijf ik zelf ook rapteksten. In mijn jeugd, die vrij turbulent was, functioneerden schrijven en rappen als uitlaatklep voor een hoop woede en onbegrip in mij.”

 

De entree bedraagt € 5,00 incl. een reguliere consumptie. Tickets zijn te bestellen via de site van Pitboel theater.

Aanvang: 20:00 uur.

http://www.pitboeltheater.nl

https://hklimburg.nl/activiteiten/visions-songs-stories

Foto’s van Sia Winkelmolen en Relics door René Bradwolff.

 

Luigi Nabuurs – Sia Winkelmolen – Anthe – Relics

Hoagy – Brohlin – Low Land Home