!cid_CE21F679-1DCD-46CA-B8BC-6779E9262755@dynamic_ziggo

Onlangs bracht een delegatie van Ut Platvorm, bestaande uit Melle van Buren, Jonny Ladeur en ondergetekende een bezoek aan Raymond van Rooijen, de drijvende kracht achter Popleiding. Tijdens een inspirerend gesprek heeft Raymond uiteengezet, wat men zo ongeveer bij Popleiding bezighoudt en wat kandidaten hier kunnen verwachten.

!cid_3B7C4DB4-1A5A-448E-99C7-7454EF7C97F4@dynamic_ziggo

Popleiding levert een opwindend, nieuw concept. In een markant gebouw met geschiedenis en karakter, waar kleine, knusse oefenlokalen en zalen elkaar afwisselen. Later op de avond kregen wij ook nog een rondleiding door het gebouw en zien wij o.a. de bar, waar maandelijks op donderdag het muzikantencafé plaatsvindt. Tijdens deze avonden kunnen leerlingen en muzikanten elkaar treffen, kun je proeflessen bijwonen en jammen! Er zijn ateliers, ruimtes waar mensen kunnen componeren of met elkaar spelen. Het is een plaats waar je werkt aan je individuele programma of juist samen muziek maakt.

!cid_E9F673BA-A42E-4CF2-979A-CAE319FDF8A6@dynamic_ziggo

Popleiding is een school, maar ook een kenniscentrum, een podium en een ontmoetingsplek. Waar leerlingen ook van elkaar leren. In de huiskamer wordt gezongen en gespeeld, talenten komen met elkaar in contact. Het aanbod is groot en divers. Er zijn regelmatig workshops door grote namen in de popmuziek en het is zelfs mogelijk om hier een album op te nemen.

Of je nou een loopbaan als muzikant voor je ziet, of dat je in je vrije tijd wilt zingen, drummen, gitaarspelen of componeren, Popleiding levert inspiratie voor een lang leven muziek. Raymond zelf ademt muziek, mede doordat hij van jongs af aan zelf ook met muziek bezig is. Op de middelbare school raakte hij in de ban van de gitaar en op z’n vijftiende speelt hij elektrische gitaar in een bandje.

DSC_3200

Na zijn verhuizing naar Limburg in 1980 ruilt hij de gitaar in voor de microfoon. Zingen wordt zijn passie. Hij neemt zanglessen bij de klassiek zangpedagoge Riet Kallen en wordt in 1988 toegelaten tot het conservatorium in Maastricht. Het bandleven trekt echter harder dan de studie en van 1988 tot 2000 zingt Raymond achtereenvolgens bij bands als “Stabbs”, “Mannheim”, “Touchdown” en “Santa Rosa”. Daarna slaat hij een nieuwe weg in als docent en coach, zowel voor bands als voor solisten.

Tegenwoordig zet Raymond al de kennis en ervaring, die hij heeft opgebouwd, ten volle en met veel plezier in bij de begeleiding van muzikaal talent, maar is hij zelf ook nog actief als zanger van “Just In Case”.

!cid_743ED6D0-127C-4351-8B7A-96D4AD7ED0E5@dynamic_ziggoVanaf 1 mei j.l. is Popleiding gevestigd in het gebouw van het Stadslab aan de Leyenbroekerweg 105A in Sittard. Hier kan men les krijgen van professionele popmuzikanten, die wekelijks op het podium staan en je meenemen in de wereld van de popmuziek. Bekende popmuzikanten als Maarten Cima, Kars Grit, Sophie van Schaik, Bart Oostindie, Skinnie, Henk van Schijndel en nog meer ervaren popmuzikanten, waaronder uiteraard ook Raymond van Rooijen leren je de kneepjes van het vak! Keihard werken aan een carrière als popmuziekant. Met bezieling, uitwisseling van ervaring en vol uitdagingen!

Ondanks het feit dat wij zelf alle drie grote muziekliefhebbers zijn, maar niet actief zijn als muzikant of zanger, zijn wij enorm enthousiast geworden over de vele mogelijkheden die Popleiding te bieden heeft!

 

Website:  www.popleiding.nl

Email:  info@popleiding.nl

 

Foto’s:  Jonny Ladeur

 

!cid_BA0B2278-AEF4-439F-BF45-826E2084E0A7@dynamic_ziggo