Over “Of je worst lust”, Geleen Calling, Walden, finale Ballads and Blues en Xmas versie Butterflies Moves.

Op 1 december vond de afsluiting van de actie “Of je worst lust” plaats. Een drukbezochte avond met bijzondere artiesten waaronder Moro Allez, Morganas Illusion en The Ten Bells. Zij lieten belangeloos zien waar de kracht van een zelfstandig Poppodium Volt uit bestaat; een podium voor lokale en regionale talenten, om goed bezig te kunnen zijn met hun passie: popmuziek! 14 december staat Poppodium Volt op de agenda van de raadsvergadering. Wellicht dat de reactie van poppodium Volt tijdens de raadsvergadering kan worden besproken en er nieuwe aanknopingspunten zijn te vinden voor een zelfstandig Poppodium in Sittard-Geleen.

Dat de regio prachtige evenementen voortbrengt werd duidelijk op 2 december. In Poppodium Volt werd het concert van The Charm The Fury (al eerder te zien op Pinkpop), goed bezocht. 4 kilometer verderop vond de negende editie van Geleen Calling plaats in de Reunie te Geleen. Deze wave editie werd door meer dan 250 bezoekers bezocht. Naast de traditionele scene uit Limburg en Nederland waren er veel Belgische en Duitse liefhebbers. Wanklank en Fools of Liberty afkomstig uit de regio openden het festival. Animal Youth uit België en Soviet Soviet uit Italië gaven het festival een internationaal karakter. Meest overtuigende set werd gespeeld door Desperate Journalist afkomstig uit Londen. Deze band maakte de beste indruk en bevestigde de relatie tussen London Calling en Geleen Calling. Er bestaan plannen voor een tiende editie. Iets om naar uit te kijken!

Maar liefst 450 bezoekers waren op 9 december getuige van de wedstrijd “Nu of Nooit”. 6 provinciale popbands strijden om een plek op Pinkpop. Daarnaast kan de winnende band vele optredens op festivals tegemoetzien. Dit jaar vond de finale plaats in Poppodium Volt. Het was een goed georganiseerde avond met veel gevarieerde bands. Van gipsy tot psychedelische rock, jazz en soul, alle muzieksoorten kwamen langs. Het Sittardse publiek reageerde zeer enthousiast toen Walden werd uitgeroepen tot winnaar van “Nu Of Nooit”. Cees en Mees, Jef en Pelle staan een mooi 2018 te wachten.

 

Zaterdag 16 december om 20:00 uur is er de vijfde editie van Ballads&Blues. Het theater van Pitboel blijkt een ideale plaats voor singer-songwriters om te spelen. Dit jaar vonden er twee voorrondes plaats met meer dan 16 inschrijvingen. 5 singer- songwriters afkomstig uit Limburg strijden om de prijs van € 100 en een EP opname. Het Huis voor de Kunsten heeft het concept beloond met een donatie. Voor liefhebbers van mooie teksten, kwetsbare muzikanten met “een gevoelige snaar” is 16 december een avond om nieuwe talenten te ontdekken. Ook is er een gastoptreden van de winnaars van vorig jaar Maxime & Glynn.

De toegangsprijs is slechts € 2,00 incl. 1 comsumptie.

 

23 december is er een alternatieve X-Mas versie van Butterflies Moves in het Pitboel Theater. Butterflies Moves is het multidisciplinaire muziek- en kunstconcept waarbij aan de hand van een thema artiesten een bijdrage leveren. Els Dejonghe is afkomstig uit Antwerpen en zal een try out doen van haar podiumpresentatie.

“18 Minuten” – E. Werkt in een kantoor, elke dag opnieuw. Niemand weet dat ze eigenlijk thuishoort in de spotlights en op voorpagina’s. Dat ze moet schitteren en bewonderd worden. Het is hoog tijd om de wereld te overtuigen. Zal haar dat lukken? 18 minuten zullen daarover beslissen.

Love Lya is afkomstig uit Wenen en woont al een aantal jaren in Heerlen. Burlesque dans is haar passie en zij zal optreden met twee speciale X-mas dansen

Naast poëzie/taal en dans zal er ruimte zijn voor de prachtige muziek van pianiste, zangeres Mieke Cremers uit Sittard. De Sittardse band Mirror Man geeft een psychedelisch rockconcert. Morose was eerder dit jaar op Pulp te zien en zal een spetterend en gevarieerde show laten zien ter afsluiting van een mooi cultureel seizoen in Sittard-Geleen.

Foto: Josephine Kurvers

 

De aanvang is om 20:00 uur.

Toegangsprijs: € 3,00