Lente kriebels, totaalbeleving van muziek met video en Belgische Girl-power vormen uniek project op 9 maart te Sittard.

 

Op vrijdagavond 9 maart staat de Belgische female popformatie Oko Yono op het programma. Oko Yono is het project van Patricia Vanneste (Balthazar), Annelies Van Dinter (Echo Beatty), Birsen Uçar (Hydrogen Sea) en Myrthe Luyten (Astronaute). Het betreft bewerkingen van nummers geschreven door vrouwen rondom Serge Gainsbourgh. Zo komen er liedjes langs van Jane Birkin, France Gall en Francoise Hardy. Alle elementen voor een “verrassende” avond zijn aanwezig. Goed dat dit soort concepten wordt geprogrammeerd in Poppodium Volt.

Het is een project waarin 4 Belgische vrouwelijke artiesten de krachten bundelen. Het is ook een beetje een antwoord op de “overheersing van mannen in de popmuziek”. Uit onderzoek is gebleken dat er voornamelijk popmuziek gemaakt door mannen is te beluisteren op bijvoorbeeld Studio Brussel. Feministisch is het concept niet, maar we willen wel iets bijdragen aan de bewustwording van seksisme aldus Patricia Vanneste (KnackFocus.be 8/2/2018).

Verwacht Viool, Gitaar, Drums, Keyboards en dromerige thematische muziek rondom mythische teksten van Franse vrouwelijke iconen en laat je raken door de “schone” muziek en vrouwen van Oko Yono.

 

https://www.facebook.com/okoyonooko/

https://poppodium-volt.nl/