Basis

Ut Platvorm is dus de optelsom van de taal die we met elkaar spreken, van de houding die we ons aanmeten en van de meningen die we delen op ons platform. Alles bij elkaar genomen, vormt dit de basis van onze identiteit. Van onze online community en dus van deze regio. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter het beeld dat zich aftekent. Het mooie van een identiteit is echter, dat deze nooit af is. Wanneer we open staan voor groei en verbinding zoeken met de mensen om ons heen, kunnen we een meerwaarde zijn voor anderen. Onze’ Platvormidentiteit’ als basis om van toegevoegde waarde te zijn in deze regio. Dat is wat wij voor ogen hebben.

Ambitieus? Ja! Maar met minder nemen we dan ook geen genoegen. Gelukkig hebben we als redactie zelf ook een stevige basis. Met Katja Kubben als ons creatieve brein, Giel Greijn als onze hoffotograaf, Melle van Buren als onze muziek connaisseur  en Ellen Hoeijenbos als initiatiefnemer en geweten … Zelf gaan we onderling geen discussie uit de weg en vormen we een leuke mix van bewoners van de Westelijke Mijnstreek. Oud en jong. Wel en niet afkomstig uit de culturele sector. Maar met een warm hart voor kunst & cultuur en vooral voor de mensen die hier wonen.

Is het gras bij de buren groener? Dat zou kunnen, maar wat is groen? Volgens mij bestaan er wel ‘fifty shades of green’ en is het de kust om te ontdekken welke tint de bodem heeft in deze regio. Daarbij kunnen we niet zonder jullie input. We hebben ambitieuze plannen, maar alleen, dan zijn we ook maar een roepende in de woestijn. En in de woestijn groeit, zoals jullie weten, géén gras. Dus hoe zien jullie dit? Ik heb al een mooi gazon voor ogen …

 

Van de redactie