Op 1 juli 2022 verscheen de EP Days That Linger van het duo Purify. Purify is een alternatief muziek duo bestaande uit zangeres Anne Weijers en zangeres, gitariste en pianiste Dylan Gerards.

Lotte Slangen, Lotte Walda, Mala, Aicha Cherrif, Elle Hollis en Celine van Veldhoven zorgen voor een sterke generatie van Limburgse popartiesten. Purify sluit zich met deze EP moeiteloos aan bij dit rijtje. Beide dames hebben een uitgebreide CV opgebouwd. Naast opleiding, coaching heeft Anne ervaring als lid van de band Indocolite.  Dylan heeft podiumervaring opgedaan als lid van de blues rockband Bandover. Daarnaast hebben Anne en Dylan een periode het duo Flowers & Tambourines gevormd.

De nummers zijn gedeeltelijk recent en gedeeltelijk langer geleden geschreven. Met het verschijnen van de EP zien de nummers het daglicht. De opnames werden afgerond in april 2021. De mix en mastering (Tom van den Heuvel) artwork (Gwen van der Vegt) en de promo (Sammy Gerards) vonden later plaats.

De EP brengt meerstemmige zang met begeleiding van gitaar en piano. De liedjes bevatten teksten gebaseerd op persoonlijke ervaringen en meerdere levens thema’s zoals verliefdheid, relatiebreuk. Gepakt in melancholie en helende zang.

De invloeden van Jeff Buckley, Katie Melua en Beth Hart zijn duidelijk herkenbaar. Linger komt voor in het nummer van The Cranberries en betekent letterlijk vertaald treuzelen. Wellicht dat met de titel meer wordt gedoeld op de voortkabbelende dagen des levens met hun plotselinge uitdagingen.

In totaal duren de 5 songs 16 minuten en 22 seconden. Verrassend kort maar daarom niet minder mooi is het intro Days That Linger. Een mooie meerstemmige intro met gitaarspel.

Vervolgens verteld Wild Fire het verhaal van de stormloop dat liefde teweeg kan brengen en het soms bijbehorende afscheid. Een prachtige ballade met intense en melancholieke muziek.

Playing Tag opent met mooi gitaarspel waaruit al veel gevoel blijkt. Ook wordt hierin het de emotionele uitdaging bezongen in termen van aantrekken en afstoten. Meerstemmig prachtig gebracht.

Oceans of Salty Tears. Bij dit nummer doet de elektrische gitaar haar intrede. Het gevoel van verdriet, afscheid nemen wordt uitbundig bezongen. De zoute tranen zijn hierbij voelbaar.

Page 43 is een liedje met Soul en Jazzinvloeden. Het toont de veelzijdige en gevarieerde kant van de beide dames aan en is een perfecte afsluiter van de EP.

Met Days That Linger hebben Anne en Dylan een prachtig product afgeleverd. Het is een intens album geworden met hier een daar een bijna helende werking. Knap en gedurfd om je zo kwetsbaar op te stellen. Het resultaat is een EP die de luisteraar zal aanzetten tot luisteren en genieten van de schoonheid van de liedjes. En daarmee slaagt Purify in hun doelstelling om de wereld meer echtheid en eerlijkheid te brengen. Een zachte en beklijvende EP die geschikt is voor eenieder die zich in muziek en teksten wil verdiepen.

 

SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/5lew2FlklwDye7Pr92SInL