Vandaag staat een photo shoot met Red Black Skinny Jeans (RBSJ) op het programma. De bandleden van RBSJ zijn klasgenoten van mijn zoon Lars en vrienden van New life. Toen zij om een photoshoot vroegen, reageerde Agnes van den Heerik meteen enthousiast. We combineren de photo shoot met de realisatie van een promo ten behoeve van ons kleine festival, dat GROOTS gaat uitpakken op 22 september. Het idee voor dit festival is, afgelopen juni, spontaan ontstaan bij een groep vrienden en bekenden die een gezamenlijke passie delen voor muziek. Het begon allemaal bij Ernesto’s op de Markt in Sittard, en daar zal ook het festival, Een Hoop Muziek, plaatsvinden. Het festival heeft Stichting HOOP van Gerson en Armand omarmt. Deze Stichting heeft als hoofddoel meer bekendheid te geven aan stamceldonatie.

Zaterdag 10 augustus 2013, 11.00 uur ’s ochtends.  “Als je luistert naar de wolken, als je luistert naar de wind”, zingt Spinvis in mijn auto; ik ben op weg naar de Markt in Sittard. Het is bewolkt en frisjes. Ik hoop dat de zon straks nog gaat schijnen Mijn gedachten gaan naar mijn overleden vriend Max Cremers en naar Sanne van Mourik. Op 21 april van dit jaar was er op de Markt in Sittard een indrukwekkend evenement. Meer dan 650 leerlingen van het Trevianum College in Sittard hebben op die zondag, 8000 euro bij elkaar gelopen tijdens de DIS Familieloop voor hun zieke klasgenoot. De Run4Sanne was georganiseerd om de laatste wens van HAVO 5-scholiere Sanne van Mourik in vervulling te laten gaan. Sanne wil met haar familie, graag het noorderlicht zien. Ze lijdt aan een ernstige ziekte. In gedachte zie ik de jonge scholiere dansen bij het Noorderlicht … Alle deelnemers aan deze promo en photo shoot waren medescholieren van Sanne. Naast Hoop gedenken we ook onze dierbare vrienden en familie op deze unieke zondag, op 22 september aanstaande.

Vandaag ontmoet ik als eerste Daan Rosenboom, bassist van RBSJ. Daarna komt Juul de Bruin, leadzanger van New life uit Ernesto’s. Hij heeft over twee uur een afspraak voor een workshop bij Booch! Festival in Heerlen. Het festival waar zowel RBSJ en New Life zullen optreden. Daarna verschijnt Stan Smeets. Met een nieuw kapsel en zeer mooie verhalen over het bijzondere optreden op 22 september van Hard2Get, brengt hij veel positieve energie. Met de komst vervolgens van Mitch Josten (de Sittardse uitvoering van Pelle van Feijendoord), wanen we ons even in het Wilde Westen. Als vervolgens Elise Visser (zangeres) Floris Koppelman (drummer) en Robbert Blondeau (gitarist) met de instrumenten door de vader van Elise worden afgezet, wordt  het tijd voor een kop koffie bij Mckaela’s in Sittard.

IMG_0592bw

Agnes van den Heerik en haar dochter, Luc Bezemer, fotograaf van ut platvorm, onze eigen Melle van Buren, Raymond van Rooijen, vader van Juul, en de gitaarleraar van RBSJ, zorgen voor een ware invasie op het prachtige terras. Na een milde of sterke Cappuccino komt zowaar de zon erdoor … Een promo voor het festival, in de vorm van een fotosessie met de jonge en talentvolle popmuzikanten, is het doel van vandaag. Tijdens het gezamenlijk zingen  van ‘Rope’ van the Foo Fighters passeren verwonderde fietsers en scootmobielers. Een inspiratievol moment is geboren, én vastgelegd op een prachtige visitekaart uit Sittard.

Vorige week stond RBSJ nog op Solar. Een foto van de ontmoeting met de zanger van The Opposites, getuigt van een mooie ontmoeting. Het gaat snel met de ontwikkeling van de groep. Covers worden afgeschreven en nieuwe nummers worden ontdekt. De nieuwe nummers spreken aan en Elise heeft een prachtige stem blijkt bij de unplugged sessie. We gaan met de groep naar Music Machine waar Jan ons van harte welkom heet. De bandleden zoeken naar hun favorieten in de bakken. Elise vraagt of Music Machine ook iets heeft van Blood Red Shoes… Jan tovert zo maar 3 CD’s van de band tevoorschijn.

Blood red shoes een punkband uit Engeland bestaat uit twee muzikanten: een gitariste en een drummer die beiden zingen. Een verklaring voor de achtergrond van naam Red Black Skinny Jeans is gevonden evenals de inspiratiebron van het imago van de band. Robbert, de zanger, is onder de indruk van Miles Kane. Deze zanger stond dit jaar op Pinkpop en komt binnenkort naar Bruist. Zowaar lijkt Robbert een beetje op Miles Kane, qua uiterlijk. Daan en Floris vormen het rustige en ‘coole’ hart van de band. Dat komt allemaal goed.

Nadat er sensationele beelden zijn geschoten op het oude terrein van het Sirkeltheater (symbolisch: cultuur en muziek gaan waar het gaan moet), wordt de vader van Elise opgetrommeld om de band op te komen halen. Oefenen voor morgen en kijken of er nog een nieuw nummer gemaakt kan worden, wellicht geïnspireerd door alle ontmoetingen van vandaag. Red Black Skinny Jeans zou zomaar eens een Limburgse band met faam kunnen worden. Hun nummer ‘Why Should I’ zou zomaar eens één van de sensaties van ’n HOOP Muziek kunnen worden …

IMG_0787n