Het hoesje van de Nieuwe EP “Hands” van Thalamus uit Horst onderscheidt zich door het prachtige artwork en fotografie. Het zwart, wit en grijs passen prima bij de indie rock psych/wave/dream-pop die Thalamus maakt. De nummers op de EP klinken zelfs nog duidelijker. Hoogwaardige in balans zijnde muziek met een dromerige sound en de goede wave riffels. Thalamus is uniek en authentiek in Limburg en zocht Poppodium Grenswerk in Venlo uit om de eerste klanken van hun EP live te presenteren. Het zou een bijzonder avond worden.

25 Silent RunnersIn het voorprogramma staat de Amsterdamse band “Silent Runners”. In de aankondiging werd gesproken over een band met een hoog “Joy Division karakter”. De 5-koppige band uit Amsterdam heeft een perfecte sound en maakt een energieke indruk op het podium. Toch lijkt hun muziek iets meer op de muziek van The Killers in de goede dagen. Er zit een Amerikaans soundje overheen. De zanger heeft een goede stem. In de presentatie komt het geheel iets te energiek over. Bril op, bril af, dan de zaal in springend en dan weer in gevecht met de microfoonstandaard. Voor het publiek met veel andrealine een gelegenheid om hun fysieke energie kwijt te kunnen, voordat de dromerige klanken van Thalamus klinken.

11 ThalamusMet een uitverkochte zaal kan Thalamus trots zijn dat zij in een korte tijd veel bewonderaars en volgers van hun muziek hebben weten te binden. Volledig in het zwart gekleed komen Rick Groenen, Loek Philipsen, Ruud Ramaekers, Lennart Spreeuwenberg en Lotte Spreeuwenberg het podium op. Na een mooie uitvoering van één van de eerdere nummers worden er twee gast zangeressen gepresenteerd. Bij de uitvoering van twee nummers blijkt dit een zeer waardevolle toevoeging te zijn. Het geeft de toch al dromerige nummers zelfs een soort soul karakter. Dat kan ook worden gezegd van de saxofoniste en trompettist die bij een cover van Portishead en een nummer van de nieuwe EP een muzikale diepgang geven aan deze mooie nummers.

20 ThalamusEen ander boeiend element van de set van Thalamus is de cover van Joy Division. De stem van Loek Philipsen is hier zeer geschikt voor. Joy Division is een geweldige keuze voor een band als Thalamus, met een gemiddelde leeftijd onder 25 jaar. Typisch voor de scene uit Horst. Gevoel voor kwaliteit.

Thalamus is een band in balans. Vrienden die elkaar hebben gevonden in hun sound. Lotte Spreeuwenberg is de “leading“ lady .Artistiek draagt zij de 4 mannen naar een hoog muzikaal niveau. Met haar diepe stem, prachtige verschijning en persoonlijke teksten staat zij kwetsbaar in de spotlight. Maar met haar gesloten ogen, glimlach en vrolijke woordjes tussendoor creëert Lotte een spontane band met het publiek en vooral met de bandleden. Daarom kan Thalamus trots zijn op hun EP “Hands”. Het is een compleet product, prachtig opgenomen en geproduceerd. ”Hands” zorgt ervoor dat je de handen in elkaar vouwt alvorens je ze bij elkaar brengt voor een langdurig applaus.