bob-dylanpatti-smithBob Dylan wint in 2016 de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn legendarische teksten hebben vooral betrekking op protestsongs. Patti Smith, een van Amerika’s meest fameuze performers (zangeres en dichteres) leerde de liedjes van Bob Dylan kennen dankzij haar moeder die zijn platen draaide. Bob Dylan en Patti Smith zijn de symbolen van de stem van een generatie. Tegen de gevestigde orde en vóór wereldvrede. Net zoals in Moresnet. Dat is het thema van de Music & Arts Experience op 6 januari.

De deelnemers zijn:

arlaque-12Arlaque de Clerque. Haar bijdrage aan The Voice of a Generation betreft een grote podiumpresentatie van 3 van haar werken.

jaques-meesJacques Mees. Toen hij 9 oud was dacht Jacques Mees, afkomstig uit Tilburg, dat hij door de bliksem werd getroffen toen hij de stem van Bob Dylan voor de eerste keer hoorde. Hij werd in maart 1959 geboren in Moergestel en startte zijn muzikale carrière op elf jarige leeftijd, toen hij zijn eerste gitaar kocht. Lang daarvoor had hij de wereld van de folk, blues en country ontdekt. Zij eerste en grootste inspirator was Bob Dylan.
Tot 4 januari 2017 toert hij door de Verenigde Staten. Op de 6e speelt hij een set in het Pitboel Theater. De meeste liedjes komen van het optreden van Bob Dylan in Kerkrade, op 19 maart 1995.

sem-dylanSem Dylan.  Een singer-songwriter uit Limburg. Zijn muziek is puur, rauw en eerlijk.
De liedjes gaan over alledaagse onderwerpen. Zijn tweedelige voornaam verwijst naar de naam van Bob Dylan bij zijn geboorte. Er zijn veel overeenkomsten qua inhoud van de songs.

lotte-waldaLotte Walda. Limburgs grootste singer-songwriter talent. Puur, intens en spontaan. Een beetje Joan Baez achtige zangeres. Zij is ook bekend van Giels talentenjacht!
“Writing down my thoughts in music is like opening doors to a new world.
It’s the best thing”.

 

eddie-smykensEddie Symkens. Uit België afkomstig, maakt keramische beelden met heftige expressie.

“In the ceramic work of Eddie Symkens “man” (as a molded being) is placed in various situations, which are not always comfortable, and in a world that does not always give cause for great joy. His work is inextricably linked to the human condition, the human fate, but can be experienced through self-knowledge, awareness and understanding. Awareness and understanding  are sent from within and just as in the blinded Oedipus eyes unnecessary, because the world that must be seen, is an inner world”.

Laurens Leurs. Afkomstig uit Maaseik. Speelde jarenlang in de Belgische band “The Romans”, studeerde Vinylosofie en is platenkenner bij uitstek. Naast Bob Dylan heeft Laurens een passie voor Patti Smith. Zijn recentelijke presentatie in België over het werk van Patti Smith is onderdeel van een prettige ontmoeting tussen Bob Dylan en Pattie smith.

Melchior Frank van Buren. Muziekkenner en vinylverzamelaar van bands over de hele wereld. Heeft een emailrubriek “The song of the day” die wereldwijd wordt verspreid. Was een van de oprichters van “ ’n Hoop Muziek”, een muziek benefietconcept voor het werven van stamceldonoren, maar ook vooral bezoeker van heel veel live-concerten waaronder dat van Bob Dylan in Amerika. De verhalen en achtergronden zijn onderdeel van de ontmoeting tussen Patti Smith en Bob Dylan.

lizette-colarisLizette Colaris. Schrijver, blogger, dichter, verhalenschrijver. Wervende teksten, dromerige teksten, poëtisch of concreet. Over leven, liefde en mensen! Haar bijdrage betreft de voordracht van Nederlandse proza van teksten van Bob Dylan en twee eigen keuzes.

Vrijdag 6 januari 2017 om 20:00 uur.

Pitboel Theater, Montgomerystraat 26, 6135 Sittard.

Entree: € 5,00

 

http://www.visionsofmoresnet.com