De eerste single van Red Black Skinny Jeans:  “Where The Money Goes” , is out now!

Het 3-tal, afkomstig uit Born, brengt op 12 februari  2014 een bijzondere release van het nummer “Where The Money Goes”  uit.

singelhoes

Ut Platvorm sprak met zangeres/ toetseniste Elise Visser, gitarist Robbert Blondeau en drummer Floris Koppelman over de totstandkoming van dit mooie product.

Het kan soms raar gaan in het leven. Zo ben je 14en15 jaar en krijg je een relatie. Een jaar later kun je samen terug kijken op een indrukwekkende lijst van optredens. Solar, Kunstbende, Serious Sessions, Podiumvrees en het legendarische optreden op ’n HOOP Muziek m.m.v.Pablo van der Poel van DeWolff. Voor het optreden ten behoeve van 3 FM Serious Request nam Red Black Skinny Jeans al een akoestische EP op. Prachtige sfeernummers en twee bijzondere covers waaronder “Radio Active” maken duidelijk dat de band groeipotentie kent. De stem van Elise doet op deze EP denken aan Carol van Dijk van Bettie Serveert.

Zo schreef ZEF magazine nog n.a.v. Serious Sessions  dat de indiepop van de piepjonge band nog het meest doet denken aan the White Stripes. Er waren complimenten voor de prachtig zuivere stem van Elise Visser. We hebben dan ook meteen de kern van Red Black Skinny Jeans te pakken: een gouden, relaxte stem. Er om heen vorm gegeven door vriend Robbert, met zijn ideeën over goede sounds en gitaareffecten. Neem daarbij de vrolijke drummer Floris die er stevig op los slaat dan merk je dat alle 3 de bandleden zich nadrukkelijk manifesteren. Op het podium komt de band soms nog een beetje  gereserveerd over. Dit bemoeilijkt het contact met het publiek iets. Iets meer Blondie en minder Artic Monkeys zou de toegankelijkheid bevorderen. Maar wat zijn ze al gegroeid in een korte tijd…… Dat komt wel goed.

singel3

De huiselijke sfeer bij de drummer, een mobiele studio op locatie en producer Ruben van leeuwen maakte de sound van het nummer uniek. Ruben van Leeuwen is eigenaar van Suit Nation, een label dat officieel is geregistreerd bij IBM en ook wordt erkend door internationale bedrijven zoals iTunes en Spotify.

“Het nummer gaat over het herkenbare gevoel dat je hebt als je erachter komt dat het geld alweer sneller op is dan dat je had gedacht”, aldus Elise Visser. “Er is er blijkbaar ook nog een verschil tussen de aankopen van vrouwen en mannen. Jonge mannen kopen minder impulsief en kunnen zich beter beheersen”, aldus een lachende en relativerende Robbert. Kortom: “Je komt vaak thuis met spullen die je niet nodig hebt”, aldus Robbert. Geldgebrek bij jongeren is een regelmatig terugkerend probleem. “Bijverdienen met muziek maken lijkt de kortste weg om het saldo aan te vullen” moet de popband hebben gedacht…….

singel 2

Recent bezocht Robbert het concert van de Staat in de Nieuwe Nor en hoopt Red Black Skinny Jeans te kunnen schitteren op het nieuwe poppodium VOLT. Ook is er het voornemen om Rock Werchter te bezoeken. Dit festival heeft tot nu toe veruit het meest complete programma met o.a  Artic Monkeys.  Naast  White Stripes en Paramore inspirators voor de sound van RBJS.

Het prachtige ontwerp van het hoesje is afkomstig van Max Blondeau . De broer van Robbert is  artistiek aangelegd en het ontwerp straalt qua sfeer datgene uit wat we willen zijn: trendy, strak en vooral esthetisch. Een videoclip en een EP is onze volgende wens. En vooral veel, heel veel live spelen. Binnenkort op de schoolrock 22 februari in Ernesto’s in Sittard bijvoorbeeld. Ga gerust kijken want de entree is gratis, dus je geld hoef je alvast niet uit te geven aan de entree. Dus kun je de singel van Red Black Skinny Jeans kopen en weet je toch waar je je geld aan hebt uitgegeven………….

singel 1

 

Alle zwart/wit foto’s © Jonny Ladeur.