vom roermond 2

Thema:

Roermond is omringt door rivieren. De mensen die aan deze rivieren leven, hebben hun eigen verhaal, herinneringen en voelen een gemeenschappelijke binding: de oevers van de tijd. Het Duitse achterland is immens. Toch zijn de verbanden niet altijd zichtbaar. Is de taal een barrière, vormt de cultuur het bezwaar? Op zoek naar universele emoties willen we met de productie onder de naam ‘Aan de oevers van de tijd’ een ontmoeting op gang te brengen met als doel te verbinden naar de toekomst.

Individuele emoties, levensverhalen en maatschappelijke vraagstukken vormen de gelaagdheid van de 3 programmaonderdelen. Kunst en muziek zijn de verbindende elementen, waarbij iedere discipline op eigen wijze zijn artistieke inbreng heeft op het thema. Soms zwaar, soms licht maar persoonlijk en authentiek.

Deel 1

hard2get_6

Hard2Get

Hard2Get bestaat uit 3 jonge mannen die prachtige semi-akoestische muziek maken. Persoonlijke liedjes rondom liefde, verlies, afscheid, familiebanden vormen de inhoud van een indrukwekkend repertoire. De leden van de band hebben hun roots in Echt, Susteren en Duitsland. 2 van de bandleden volgen inmiddels een professionele muziekopleiding en wellicht zijn er gastoptredens mogelijk. De kunstvorm is een beeld van Eddie Symkens. Zijn beelden symboliseren emotie en vormen door hun krachtige uitstraling één geheel met de set.

 

Deel 2

Rahana bestaat uit Rick Rosenboom en Bas Clemens. Als gevolg van het overlijden van Max, de dan 17-jarige bassist valt de band, die toen Pavarana heette, uiteen. Daarna besluiten drummer Bas Clemens en zanger/gitarist Rick Rosenboom hun muzikale pad met z’n tweeën te hervatten. Met Rahana, wat ‘blijven bestaan’ betekent, probeert het duo het verhaal van hun overleden vriend muzikaal te vertolken. Gewapend met knallende hiphop-beats, bluesy gitaren en smerige synthesizers vormen ze een uniek en dynamisch geluid dat ze zelf omschrijven als ‘een mix van Jack White, Kanye West, Muse en Oscar & The Wolf’. Live resulteert dit in een show vol emotie en energie, een unieke ervaring om mee te maken!

carmen

Carmen Heemels

Carmen Heemels is afkomstig uit Herkenbosch. In het dagelijks leven is zij beeldend kunstenaar en dichteres, docente cultuur/kunst en galeriehoudster van KunstSalon in Herckenbosch. Een indrukwekkende lijst van nationale en internationale kunstprojecten en exposities laten de veelzijdigheid, de kracht van artistiek vernieuwing en de veelzijdigheid in keuze van materialen zien. Carmen zal een bijdrage leveren gebaseerd op de thematiek rondom het leven van Max.

Deel 3

Meadow brengt in april 2015 haar tweede EP ‘We Are’ uit. Gefinancierd door fans van het eerste uur via een succesvolle crowdfunding. Mede hierdoor is de EP gedeeltelijk opgenomen in de Moon Studio en deels in het huiselijke Meadow-atelier, in het glooiende land waar de frontman woont. Het is hier, tussen de paarden en de uitgestrekte korenvelden waar hij de inspiratie vindt om te schrijven en te componeren. Dezelfde sereniteit en de mystiek van deze plek lopen als een rode draad door de songs van ook het debuut ‘Kings & Queens’.
Meadow doet onwillekeurig denken aan songwriters uit de 70’er jaren. De dromerigheid en melancholie van ‘We Are’ en ‘Kings & Queens’ roept de geest op van songwriters als Nick Drake. Meer eigentijdse geestverwanten zijn bands als Fink, Blaudzun en The Black Atlantic.
Meadow bestaat uit Marcel Jansen (gitaar/zang), David Broeders (drums) .

Kunst door twee schilderijen van Georg Mankat uit Duitsland. Georg is lid van Der Blaue Rheydter uit Monchengladbach. Deze kunstvereniging zal ook een kleine expositie verzorgen in de hal van ECI. Daarnaast zullen er ook bijdragen zijn van Lorka Ismail en Wolfgang Ruske.

Programma Foyer

Juulke Dewaide

Juulke Dewaide

Juulke Dewaide is een jonge singer songwriter afkomstig uit Beek. Een authentieke sound in combinatie met een unieke stem maken haar set verrassend. Amerikaanse invloeden met psychedelische invloeden zijn duidelijk herkenbaar. Haar talent resulteerde al eens in een mooie video van haar nummer ‘Bury Me Not’. Pablo van de Poel (DeWolff) tekende voor de productie.

Blanka Crevecouer maakte een kunstwerk voor Kunstbende. Het kunstwerk kreeg als titel ‘De blik van een meisje op de oorlog in Allepo’. Dit prachtige werk is te bekijken in het Foyer.

Carmen Heemels staat bekend om haar diepzinnige poezie die mensen raakt. Carmen zal enkele werken voordragen in de Foyer.

 

Deur open: 13.30 uur

Tijdsduur: 14.00-17.00 uur

Entree: € 5

U kunt per email reserveren via: info@visionsofmoresnet.com