vom 7Thema:

Maastricht is de hoofdstad van Limburg. Het verdrag van Europa werd in Maastricht getekend. Een plaats met geschiedenis, cultuur en historische gebouwen. Een bruisende stad met een Universiteit, conservatorium en kunstacademie. Maastricht, stad van torens en bruggen. Samen met Aken en Luik een van aansprekende steden van de euregio. Kelmis was de hoofdstad van Moresnet. De stad met welvaart, bruisend en eigen wetten. De hoofdstad van het Esperanto voor Europa. Stad met diverse casino’s, bordelen, hotels en smokkelaars. Vanuit Kelmis werd er een plan vastgelegd om de vrede over Europa te gaan brengen tot de eerste Wereldoorlog begint……Beide steden zijn authentiek, hebben hun culturele en sociale internationale betekenis en eigen geschiedenis………… het leven heeft geen refrein.

Individuele emoties, levensverhalen en maatschappelijke vraagstukken vormen de gelaagdheid van de 3 programmaonderdelen. Podiumkunst, beeldende kunst en muziek zijn de verbindende elementen waarbij iedere discipline op eigen wijze een artistieke inbreng heeft op het thema. Soms zwaar, soms licht maar persoonlijk en passioneel

Love lya 1

Love Lya

Deel 1: Theater

Eva Visbach is afkomstig uit Valkenburg aan de Geul. Heeft tijdens haar middelbare school een liefde ontwikkelt voor theater en dans. Met twee dansen zal zij de bezoekers opnieuw in verroering brengen met haar eigen choreografie.

Love Lya is woonachtig in Heerlen en afkomstig uit Wenen. Ze leefde vele jaren in Berlijn en is een talentvolle danseres. Haar specialisatie, Burlesque, verraste de bezoekers in het Cultuurhuis in Heerlen. Een dans met Sovjetelementen en flamenco zullen haar doen stralen in het theater.

Untill Dawn is de naam van het project dat hoort bij de wave klanken van Dawn Dumez uit Maastricht. Inmiddels volgt Dawn een muziekopleiding in Brabant en heeft zij belangstelling voor singer-songwriting en poëzie. Haar wave -act is echt vernieuwend en ziet voor het eerst in Maastricht het licht.  Donkere muziek, persoonlijke teksten en een 80 jaren wave geluid dus.

 

baby Galaxy

Baby Galaxy

Deel 2: Foyer

KRAAI is een audiovisuele band die landschappen van klanken combineert met live drums, bas, klarinet en elektronische saxofoon. Tijdens hun optredens maken zij gebruik van toepassingen op het gebied van live grafische kunst en visuele toepassingen. In combinatie met poëzie een echte sensationele beleving.

Deel 3: Theater

Baby Galaxy is afkomstig uit Maastricht en heeft een internationale sound. Het internationale platenlabel Subroutine tekende voor de release van het album ‘Mighty Night’. De 3 mannen van Baby Galaxy leveren een energieke strakke en humoristische show. Mede door hun vlijmscherpe gitaarlijnen, ijzige zang en drammende drums zijn de invloeden van bands als Pavement herkenbaar. De podiumpresentatie doet een beetje denken aan The Jam in hun beste tijden. Wellicht Limburgs meest belovende band.

Deel 4: Foyer

Soma Age is een menselijk en muzikaal avontuur dat begon in 2010. Neergestreken in Maastricht bestaande uit muzikanten van diverse nationaliteiten en culturele achtergronden maken zij Hip Hop/Fuse en wereld beat. Van zachte muzieklijnen naar pakkende melodieën. Net terug uit Parijs staan zij garant voor een feestje in Maastricht.

Hillbilly Moonshiners

Deel 5: Theater

The Hilbilly Moonshiners Plays Mumford And Sons. Mumford and Sons is de energieke Britse folkband en scoorde wereldhits met singles als ‘I Will Wait’, ‘Lover of the Light’ en natuurlijk ‘Little Lion Man’.
De Nederlandse band The Hillbilly Moonshiners komen met hun tribute aan de Britse groep  dichtbij de zo geroemde de sound van Mumford and Sons. Tijdens een vijf en veertig minuten durende show komen de bekendste songs van de albums ‘Sigh No More’, ‘Babel’ en ‘Wilder Minds’ voorbij.

Roger op den Camp

Roger op den Camp

Expositie: 6 foto art afbeeldingen van Roger op den Camp.

Met de serie ‘The Beauty Within’ legt Roger op den Camp een unieke en kwalitatieve serie foto’s vast die zeer indrukwekkend is. Zelfs internationale positieve belangstelling leveren de prachtige architectonisch, cultureel historische foto’s van zeldzame locaties op. In het echt op alu dibond fine art gloss.

Yasja Ligtelijn.

Illustrations – Artwork – Murals – Portraits – Storyboards – Logos – Landscapes – Digital Art – Prints – Animation – Tattoo design. Al deze disciplines passen bij Yasja. Zij is afkomstig uit Amsterdam. Studeerde aan de kunstacademie in Maastricht en woont inmiddels midden in het Heuvelland. Yasja is zeer gefascineerd door de natuur, dieren, landschappen en geschiedenis van haar omgeving. Bekend met de bijzondere en authentieke plekjes in Limburg laat zij zich inspireren door deze ervaringen en belevingen. Voor deze expositie kiest zij voor painting-art op hout/schetsen.

 

Deur open: 19.30 uur

Aanvang: 20.00 uur

Het einde is gepland om 23.30 uur.

Entree: € 5 p.p.

Let op: er zijn slechts 150 plaatsen!

 

Reserveren via: info@visionsofmoresnet.com