poster HeerlenThema: Kelmis was als hoofdstad van Moresnet een bloeiende en levendige hoofdstad. Kelmis bestond uit een lange weg met hotels, casino’s, bordelen en cafés. Er was sprake van een levendige en bruisende community. Dit bracht mooie maar ook sociale wantoestanden met zich mee. In de loop der tijd heeft Kelmis steeds nieuwe vormen gezocht om zich aan te passen aan de veranderingen. Zo werd het de hoofdstad in Europa van de Esperanto-taal en ontstond het idee van wereldvrede in Kelmis.

Na het mijnverleden en de gevolgen van het stilvallen van de mijnbouw maakt Heerlen ook een metamorfose door. Het is een bruisende culturele stad met moderne architectuur en vernieuwende initiatieven. Het heeft een aantrekkingskracht op jongeren en parallellen met Rotterdam zijn zichtbaar. Samen hebben de Heerlenaren hun huidige stad opgebouwd en in cultureel opzicht is er sprake van een nieuw elan.

Vandaar dit evenement: “We Build This City”.

Programma:

Maurice Kummer

Maurice Kummer

Maurice Kummer (1972) studeerde cum laude af in Taal en Cultuurstudie en publiceerde vier romans. Hij ontwikkelde geheel zelf zijn techniek en stijl en nu exposeert hij doorlopend zijn werken. Kummer’s schilderijen kenmerken zich door gewaagde thema’s, een verzorgde grafische stijl en met uitdagend kleurgebruik. De persoonlijkheid en leefwereld van zijn modellen inspireren hem bij de vertaling van visuele realiteit naar kunstwerk. In die zin zijn Kummer’s schilderijen vaak portretten van de ziel. De kunstwerken laten sterke, zelfbewuste vrouwen zien. Er zijn meerdere werken van Maurice te zien. Tijdens de theater presentatie op het podium en in de Foyer is zijn painting-art te zien.  GalleriM is curator.

Arlaque de Clerque zal een bijdrage leveren in de vorm van 2 grote vernieuwende foto-art werken die de muziek van Sister Who Killed The Sister zullen begeleiden.

Sister Who Killed The Sister

Sister Who Killed The Sister

Opera regea noemt de Heerlense band Sister Who Killed The Sister hun eigen muziek. Ooit begonnen als kamerproject door Frank Vroemen en Beau Twibill. Naarmate het project groter werd, kwam het idee om de nummers uit te brengen op CD. De band breidde zich uit met Louie, Bjorn, Jimi en Rik. Na twee try-outs was de tijd aangebroken om het album, “Love Revolver” officieel uit te brengen tijdens de presentatie in het Cultuurhuis Heerlen.
The Sister Who Killed The Sister is een cake mix van pop/rock met 200 gram pop, 300 gram rock en een lepeltje liefde.

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens

Stadsdichter van Heerlen is Merlijn Huntjens. Merlijn zal samen met zijn “brothers” van the Sisters poëzie voordragen onder begeleiding van muziek. Heerlen heeft er een nieuwe stadsdichter bij.
Dichter bij het volk, dichter voor het volk, dichter bij de stad, dichter voor de stad Heerlen
Maak kennis met Merlijn Huntjens’ poëzie.

Cataya is een instrumentale, ambient, postrock en postmetal band afkomstig uit België en Duitsland. Met leden afkomstig uit Duitsland, België en Spanje beschikken ze over diverse culturele achtergronden. Met hun debuutalbum “Sukzessions” in 2015 kregen zij veel airplay. Hun videonummers “Sombre Sommeil” en “Talsperre” zijn zowel muzikaal als visueel kunstproducties. Hun nieuwste nummer “Vis à Vis” met een prachtige video is de introductie op weg naar hun Europese tournee. In Heerlen tijdens Visions of Moresnet zijn zij met een uitgebreide set te zien.

Meraki

Meraki ART Movement

 

 

Meraki ART Movement | 100% Pure Kunst | Schilderijen | Illustraties | Muurschilderingen | Feel Good | Upcycling & Workshops, zullen een zeer artistieke interactieve presentatie houden van één van hun kunstprojecten. Vrolijk, vernieuwend, creatief en jeugdig zijn de kernwoorden van de bijdrage van deze vrouwen uit Parkstad. Wendy Bij De Ley en Shirley Ganzek staan voor verantwoorde creatieve ideeën.

 

pink floyd 2

21 Bricks in the Wall is de naam van het project waarbij een aantal muzikanten in Kerkrade het tribute project rondom het album “The Wall” van Pink Floyd presenteerde. Het was een groot succes en tijdens “We Build This City“ in Heerlen volgt dit imponerende optreden in de grote theaterzaal van het cultuurhuis als afsluiting van deze avond in het concept Visions of Moresnet.

Project Hoop Roc waarbij mensen met een achtergrond als vluchteling in beeld worden gebracht met hun eigen zicht/visie op HOOP. De studenten van Atheneum en Gymnasium van het Charlemagne college, locatie Eijkhagen maakte een foto over het thema Hoop en omschreven de keuze. Prachtig en mooi fotowerk indrukwekkend bij elkaar gebracht.

Deur open: 13.00 uur

Aanvang: 13.30 uur

Waar: Grote theaterzaal Cultuurhuis, Sittarderweg 145, Heerlen

Entreeprijs € 5, reserveren is mogelijk via: http://www.cultuurhuisheerlen.nl

 

Links:

Meraki: http://www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/13909/index.html

Maurice Kummer: http://www.mauricekummer.nl/

Arlaque de Clerque: http://www.artarlaque.com/

Merlijn Huntjens: http://zwartgoud.net/2012/09/dichter-merlijn-huntjens-een-kruk-is-soms-gewoon-een-kruk/

Cataya: http://cataya-band.de/

The Sister Who Killed The Sister: https://www.facebook.com/thesisterwhokilledthesister/?fref=ts