In maart 2016 speelde de Engelse band Absolute Bowie een onvergetelijk concert in poppodium Volt. David Bowie overleed totaal onverwacht op 10 januari 2016 aan de gevolgen van kanker. Hij stierf twee dagen na zijn 69ste verjaardag. Op die dag verscheen ook zijn laatste album, Blackstar. Zijn dood bracht wereldwijd een enorme schok teweeg. Bowie had zijn ziekte zorgvuldig geheimgehouden, maar zijn laatste album stond bol van de verwijzingen naar het naderende einde.

Poppodium Volt organiseert samen met een groep Venlose muzikanten een Bowie-eerbetoon op vrijdag 8 juni 2018.  Het collectief heeft gekozen om het album waarmee hij doorbrak centraal te stellen, The Rise And Fall of Ziggy Stardust. Het is een conceptalbum over de fictieve rockster Ziggy Stardust. Op het album staan bekende nummers als Moonage Daydream, Starman en Star. Het album wordt van begin tot eind gespeeld. Na de pauze komen hits uit de periode daarna voorbij.

Opvallend is dat de band die de tribute speelt, volledig bestaat uit Limburgse topartiesten. Eerder speelde de tribute in een uitverkocht Venloos Grenswerk en goed bezochte Bosuil te Weert. Alle reden om de Bowie tribute een week voor Pinkpop naar Sittard te halen.  De band bestaat uit Roger Pinnow, Jules van Bussel, Marc van Bussel, Jim Geurts, Karel Koster, Louis van Gool, Frenk Hinssen, John van Overdijk en Tessa Kersen met Mick Geurts, Jasper Verbruggen en Andrew Elt als gastmuzikanten. 

https://www.youtube.com/watch?v=25n7_qvO4zg

De avond komt tot stand dankzij de samenwerking tussen Poppodium Volt en Butterflies Moves.

Plaats: Poppodium Volt, Sittard
Datum: zaterdag 8 juni
Deur open om: 20:00 uur – Aanvang 21:00 uur.
Ticketprijs: voorverkoop: € 13,50 – kassa: € 16:00


Butterflies Moves is een artistiek platform in Sittard en is onder meer bekend door de samenwerking met PULP, de Avond van de Poëzie en Visions of Moresnet.

Foto’s: Jan Dael (zwart-wit) en Henk Bril (kleur)